Papucii, piesa indispensabilă din garderobă

16 August 2018
de catre

O pereche de papuci este un tip de încălțăminte indispensabilă în garderoba unei femei, probabil singurele încălțări care nu lipsesc din nicio casă. Îi căutăm instinctiv la trezire, dimineaţa, și nu ne-am putea descurca fără ei în a duce la bun sfârșit obligaţiile casnice, ne sunt alături în momentele de relaxare şi, graţie inventivității designerilor de modă, papucii depășesc perimetrul casei și trec repede în stilul străzii, însoțindu-ne la plimbare, la shopping, la plajă și chiar la job în timpul sezonului cald, atunci când avem nevoie de încălțări comode, practice și răcoroase.

Multe vedete au fost surprinse pe stradă sau chiar pe covorul roşu purtând o pereche de papuci, în domenii în care pantofii ori sandalele elegante domină prim planul acestui gen de apariţii. Inițial au fost priviți cu scepticism, însă criticii de modă nu i-au judecat prea aspru, ci au creat oportunitatea de a folosi papucii în afara casei, sugerând că aria de utilizare a papucilor poate fi oricând, cu stil și demnitate, extinsă în numeroase direcții fashion.

Astăzi, modele numeroase de papuci invadează rafturile magazinelor şi asaltează mediul online, semn că aceștia au câştigat popularitate şi intenția de a-i integra în moda străzii s-a bucurat de un mare succes.

Papucii sunt un articol de încălțăminte comod şi versatil, degajând flexibilitate și naturaleţe. Toate doamnele și domnișoarele îi adoră pentru că ei promit şi se ţin serios de cuvânt într-o privinţă în care niciun alt tip încălțări nu poate reuşi: picioarele tale se pot bucura oriunde, de fiecare dată când îi porți, de un maximum de confort. Sunt iubiți tocmai pentru versatilitatea de care dau dovadă - fără a se dezice de misiunea lor inițială, aceea de a garanta confortul absolut, ei au capacitatea de a se adapta oricărei persoane și oricărei ținute (evident, potrivite tipului de papuci).

În ceea ce privește aspectul papucilor (designul, accesoriile şi culorile), acesta diferă în funcție de destinația pentru care au fost concepuți. Papucii se dau în vânt după materiale, culori şi accesorii variate. Oferta noastră ţi-i aduce toate formele posibile, confecţionaţi din materiale diferite, culori diverse, tălpi adaptate nevoilor tale, şi într-o largă varietate de modele: în tonuri aprinse, dar şi în nuanțe cuminţi, în combinaţii cromatice cool, cu barete, capse, ţinte metalice, ciucuri și funde decorative, cu broderii, perle şi alte detalii surprinzătoare de mare efect.

În categoria papucilor intră: papuci de casă, botoşei, şlapi, modele flip-flops, crocs,saboţi, papuci fără toc, papuci cu toc și papuci cu platformă. În varianta papucilor de casă, sunt pufoși, comozi și călduroși, pentru zilele răcoroase, și lejeri pentru cele călduroase, iar ca design, papucii de casă sunt de regulă drăgălaşi, haioși şi imprevizibili, atribute care au scopul de a crea o senzație de familiaritate, de “acasă”, o chemare a confortului şi a relaxării în spaţiul intim. Botoşeii sunt ideali pentru după-amiezile petrecute pe canapea, în faţa telefvizorului sau citind o carte. Pot fi confecționați din pluş, blană sintetică sau naturală, pot lua cele mai jucăușe forme: animăluţe haioase, pinguin, ursuleți, iepurași, feţe caricaturale ale unor personalităţi celebre, mașinuțe etc. Modelele sunt alese special pentru a te relaxa și binedispune după o zi lungă și obositoare. Dacă sunt destinați purtării vara, papucii sunt confecționați din materiale răcoroase, de regulă plastic, care lasă piciorul cat mai liber, pentru a respira, iar talpa are o bună aderență și este adaptată să facă față transpirației pielii. Şlapii sunt acești papuci fără toc care susţin piciorul printr-o baretă sau mai multe plasate transversal. O variantă de șlapi sunt modelele flip-flops, cu talpa subțire și dreaptă, care au o singură baretă ce trece printre degetul mare şi cel mijlociu. Flip-flops se poartă și acasă, dar sunt cea dintâi alegere pentru o ţinută de plajă, ușori și comozi, cu vedere la o pedichiură impecabilă.

În stilul casual, papucii de purtat pe stradă ne întâmpină în palete diverse de culori, cu accesorii inedite, pregătiți pentru orice provocare vestimentară, chiar şi pentru un outfit elaborat. Detaliile de construcție fac diferența - toc, talpă, material, design, accesorii. Dacă au fost concepuţi cu talpă plată sau cu toc mic, îi vom purta la o plimbare în oraş, la shopping, la plajă, la un picnic de ocazie, la o terasă. la o întâlnire cu prietenii. Dacă au un toc mediu sau înalt, gros sau subţire, cu siguranță ne vor însoţi la evenimente speciale, formale sau elegante, la un cocktail ori chiar la birou, integrați într-un outfit adecvat.

Papucii reprezintă o tendință fashion cool. Pentru că o fashionistă trebuie să iasă mereu în evidenţă printr-o ținută specială, comodă şi totodată elegantă, papucii își iau angajamentul şi reuşesc cu succes să îi îndeplinească această dorință. Tot ceea ce înseamnă inovație și creativitate la nivel de design, de culoare și de accesorii puteți regăsi în oferta magazinului nostru online. Modelele simple concurează cu cele sofisticate pentru care există întotdeauna o ținută pe măsură.