Cum alegem încălțările potrivite pentru sezonul nunților

02 Iun 2021
de catre Blog Zapatos

Fie că ne place sau nu, vara este sezonul cel mai potrivit pentru a organiza evenimente cu mulți invitați, cum ar fi nunțile. Vremea este perfectă cea mai mare parte din timp, ceea ce permite restaurantelor și sălilor de evenimente să își pună în practică toată creativitatea pentru a crea decorațiuni de poveste atât în interior, cât și în exterior. În plus, paleta de posibilități pentru alegerea outfit-urilor perfecte este, practic, nelimitată. Ce ne facem, însă, cu încălțările? Există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem perechea perfectă de încălțări pentru sezonul nunților de anul acesta:

Propria personalitate

Poate nu te-ai fi gândit la acest aspect ca fiind important în alegerea pantofilor pentru un eveniment cu un dresscode prestabilit. Dacă esti o persoană activă, căreia îi place să danseze și să fie în centrul atenției, cel mai bine este să alegi încălțări cu platformă sau toc mai mic, pentru a nu suferi toată noapte de dureri insuportabile. Pentru persoanele care se găsesc spre capătul mai liniștit al spectrului de personalitate, sandalele foarte fine, dar prețioase, pot transforma un look anost într-o apariție de senzație.

Trendurile actuale

Indiferent de stilul personal, putem să ne adaptăm outfit-ul în așa fel încât acesta să corespundă trendurilor curente. În ceea ce privește încălțările, anul acesta este unul norocos: baretele moi cu aspect „pufos” tip Bottega Veneta sunt la mare căutare! Astfel, prin achiziționarea unei astfel de perechi de sandale vei reuși să împuști mai mulți iepuri dintr-un foc: vei fi complet la modă și vei avea încălțări confortabile în care să dansezi fără griji toată noaptea.

Culoarea

Între outfit-ul care trebuie să fie diferit la fiecare eveniment și darul care trebuie să fie suficient de mare de fiecare dată, bugetul rămas pentru încălțări este foarte limitat. Din fericire, această problemă poate fi foarte ușor rezolvată prin achiziționarea unor sandale neutre, negre sau nude, foarte confortabile, care să se potrivească oricărei ținute. În plus, sandalele confortabile în nuanțe neutre pot fi purtate apoi și la alte evenimente, cum ar fi petrecerile de la serviciu.

Materialul

Materialul din care sunt confecționate încălțările este de o importanță deosebită, chiar dacă de mult ori este un aspect neglijat. Încearcă să te orientezi către materiale care permit pielii să respire, cum ar fi bumbacul, mătasea sau pielea, și să te îndepărtezi de plastic și poliester. Acestea din urmă par o alegere care promite o imagine ca scoasă din cutie, dar sunt materiale care te fac să transpiri îngrozitor, ceea ce îți va face piciorul alunecos, împiedicând orice mișcare. În plus, baretele din plastic au obiceiul să provoace răni adânci încă din primele minute, deci dacă plănuiești să dansezi toată noaptea ar fi mai bine să le eviți.

Ținând seama de aceste sfaturi vei reuși să te prezinți impecabil la fiecare nuntă la care ai fost invitată în această vară. Pantofii potriviți sunt secretul unui eveniment reușit, iar nivelul de confort transformă o noapte dureroasă într-o petrecere continuă care să merite toți banii investiți. Astfel, nunta se transformă dintr-o obligație într-un eveniment fericit atât pentru miri cât și pentru tine.