Ce ghete, botine sau cizme să porți în 2020 ca să fii în tendințe

06 Ian 2020
de catre

Tendințele fashion se stabilesc de regulă prin inițiativa designerilor de a interpreta modele de haine, încălțăminte și accesorii deja existente, un proces de creație care implică inovații pe multiple planuri, precum designul, culorile, textura materialelor de fabricație și elementele decorative. Astfel, în fiecare sezon iau naștere colecții noi de piese vestimentare, cum este și cazul colecțiilor de încălțăminte care vizează piesele specifice sezonului toamnă-iarnă, precum, ghetele, botinele și cizmele. Designerii, ca de obicei, s-au întrecut pe ei înșiși, iar rezultatul este un deliciu pentru fashionistele care abia așteaptă să își echipeze garderoba cu cele mai noi, confortabile și surprinzătoare modele de încălțăminte. Pentru a ajuta în acest demers, prezentăm câteva modele reprezentative pentru fiecare categorie de încălțăminte de sezon pe care magazinul nostru le comercializează la prețuri imbatabile.

Ghete Chelsea

Ghetele victoriene sunt recunoscute pentru simplitatea și eleganța pe care o degajă chiar și prin absența tocului, demonstrând în orice clipă originea lor regală. Construite fără șiret sau fermoar, doar cu elastice laterale care permit încălțarea facilă, ghetele Chelsea reușesc să îmbine confortul cu stilul într-un mod original. Ori de câte ori o femeie dorește să își completeze outfitul cu o pereche de încălțări atrăgătoare și confortabile în același timp se poate baza pe acest model de ghete care nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă.

Ghete metalizate

În topul tendințelor din toamna-iarna 2018-2019 regăsim ghetele metalizate cu care ne-am obișnuit deja de ceva timp. Culorile metalizate aurii și argintii erau acum câteva sezoane recomandate a fi purtate exclusiv seara, însă stiliștii le-au introdus treptat în moda străzii unde au făcut furori. Aceste modele glam de ghete sunt un accesoriu în sine, motiv pentru care trebuie păstrat un stil minimalist în restul ținutei. Dacă vrei să te faci remarcată oricând, fie că ieși în oraș în timpul zilei, fie că mergi la serviciu, alege să porți o pereche de ghete metalizate la o ținută All Black, iar dacă stilul tău este unul mai nonconformist, îi poți da o tentă rock chic cu aceste ghete.

Ghete neon

Ghetele neon se poartă și în acest sezon întrucât s-au dovedit a fi ingredientul absolut necesar ținutelor minimaliste și cuminți. Se pare că designerii s-au îndrăgostit efectiv de acest model și îl aduc în centrul atenției la fiecare prezentare de modă care dă startul tendințelor de sezon.

Ghete stil bocanc cu multiple accesorii

Ghetele stil bocanc anul acesta trec din zona clasicului în cea a supraaccesorizării, un trend care face ravagii printre fashioniste, aplicabil multor modele de încălţăminte pentru sezonul rece. Astfel, ghetele se dezic de șireturi și abordează finișuri decorative inedite, precum capse, curele, barete, funde, catarame, ținte, fermoare, ştrasuri, broderii sau pietre semiprețioase ornamentale. Pentru a le integra inspirat în ținute de zi sau în cele elegante, este necesară o minimă măsură de precauție de care femeile ar trebui să țină cont - minimalismul în restul outfitului.

Ghete patchwork

Designerii au adaptat și interpretat patchwork-ul pe modelele de ghete de sezon, rezultatul fiind încălțări cu personalitate, care dau un look chic și original unei ținute casual, unei ținute rock-chic ori uneia de inspirație masculină. Chiar dacă alegi să porți elemente vestimentare anoste și adaugi o pereche de ghete patchwork vei atrage imediat priviri admirative.

Ghete lăcuite

Ultimele sezoane ale modei au fost puternic marcate de invazia încălţărilor din materiale lăcuite, tendință care include şi ghetele. Materialul lăcuit, de regulă piele naturală sau ecologică, estompează perfect aerul masculin al modelului, lucru care uşurează pe deplin compunerea unor ținute smart-casual și elegante, în care factorul cool este omniprezent.

Botine cu şireturi

Șireturile sunt un trend major și anul acesta, iar botinele nu puteau rata șansa de a profita de acest minunat accesoriu. Modelele de botine cu șireturi aflate în tendințe se remarcă prin câteva elemente de design care le fac irezistibile. Vârful este lung și ascuțit, uneori marcat printr-un detaliu metalic, cromatic sau prin îmbrăcarea lui într-un material textil. La alte modele, vârful este decupat parțial sau total, bineînțeles că acestea pot fi purtate numai în zilele uscate ale toamnei sau la petreceri care se desfășoară în spații închise unde temperatura este favorabilă. Botinele cu șireturi sunt preferate în ținutele de birou, în cele smart casual, casual chic și în cele elegante.

Botine cu toc stiletto

Botinele Stiletto, cu toc înalt și subțire, inspirate din designul celebrilor Stiletto, își iau revanșa în acest sezon, după ce au fost puse pe un loc secund de către tocurile groase. Anul acesta vin în forță și se bucură de o mare popularitate în rândul femeilor iubitoare de înălțime. Și suple, și elegante, aceste botine sunt accesorii de bază într-o ținută de ocazie, dar merg foarte bine și la ținutele office sau merg purtate și în timpul zilei, la ocazii care necesită un anumit grad de eleganță.

Botine cu toc pătrat

Tocul block este vedeta modelelor de botine aflate în tendințe. Înălțimile preferate sunt cele medii, dar cele înalte conferă un look fabulos femeilor care sunt obișnuite cu astfel de tocuri. Ultimele colecții de încălțăminte demonstrează că tocul block a devenit deja o emblemă a ultimelor trenduri, iar conceptul de siguranță și stabilitate în mers devine tot mai important. Botinele cu toc pătrat se potrivesc excelent ținutelor casual, de zi sau pentru birou, dar și celor elegante, de seară ori pentru petrecerile specifice sezonului rece, de Crăciun și Revelion.

Botine cu toc vienez

Remarcăm ca o tendință generală înclinația designerilor către încălțămintea confortabilă, din această categorie făcând parte și botinele cu toc vienez, un model cu vârf rotund sau migdalat, confecționat din piele în nuanțe vii, monocrome sau în mai multe culori, ori în variante cu imprimeuri geometrice și un toc minimalist. Aceste botine dețin 3 mari atuuri: design modern, aspect elegant, toc confortabil. Să nu uităm de versatilitatea de care dau dovadă botinele cu toc vienez. Articolul poate fi inclus atât în ținute de zi, de stradă sau de birou, cât și în cele de ocazie, o veste bună pentru femeile care nu doresc să sacrifice confortul pentru a arăta impecabil. Acum o pot face purtând aceste minunate botine.

Cizme cu şiret

Cizmele cu șiret nu sunt o noutate, însă designerii au ales să se joace cu modul în care sunt concepute și poziționate șireturile, unul dintre preferate fiind modelul inspirat din stilul vestimentar el aristocraților britanici, unde șireturile se încrucișează pornind din zona vârfului și se întind împletindu-se ca un corset până sus. Este o croială care dă acestui model de cizme o doză generoasă de sex-appeal.

Cizme peste genunchi

Ca de obicei, designerii creează modele care să răsfețe siluetele suple, iar cizmele peste genunchi le pun cel mai bine în valoare formele. Lungimile cizmelor peste genunchi sunt tot mai îndrăznețe, spre linia șoldurilor, conferind purtătoarei un look senzual, dar și un confort termic atât de necesar în zilele friguroase. În ceea ce privește designul, remarcăm preferința pentru texturi lucioase, tureatcă largă, multiple cute, accesorizări complexe și combinații inedite de materiale.

Cizme cu imprimeu și textură de șarpe

Un articol cu o textură surprinzătoare a invadat podiumurile de modă ale ultimelor prezentări ale celebrilor designeri. Cizmele cu imprimeu și textură de piele de șarpe, în variante inedite, marchează o nouă direcţie stilistică în abordarea modelului. Culorile tradiţionale, de maro, negru și verde se împletesc cu tonuri aprinse şi originale, de albastru, roșu, roz și galben. Designerii au vrut și în acest sezon să şocheze: imitaţii din piele de piton în culori albastre, asortate cu articole vestimentare din denim sau în tonuri de negru și alb, pentru a evita riscul de supraîncărcare a outfitului.

Cizme cu platformă

Invenția platformei a dus la consolidarea conceptului de confort în sfera tuturor categoriilor de încălţări, prin urmare tendințele ultimelor sezoane se caracterizează prin apariția multor modele originale de cizme cu platformă. Talpa ia forma unei tanchete, însoţește tocul pătrat sau trapezoidal (cu o bază cu striaţii regulate, ca ale bocancilor) și are o înălţime în general medie, tocmai pentru a contribui la nota de confort pe care designerii o preferă actualelor modelele de cizme.

Cizme cu sclipici

Cizmele glitter arată fabulos în picioarele unei femei şi cu siguranță trebuie să devină o piesă statement pentru orice dressing. Un plus de excentricitate are capacitatea de a scoate orice outfit din anonimat, iar atunci când excentricitatea cuprinde integral articolul vestimentar, precum încălțămintea, putem afirma că cizmele glitter devin întruchiparea perfecţiunii în ceea ce privește textura şi designul. Regula de integrare cu stil în ţinute este să nu fie supraîncarcat outfitul, cizmele cu sclipici fiind suficiente pentru a scoate în evidența și cea mai minimalistă ținută.

Modelele de încălțări pentru sezonul iarnă-primavară 2020 promovate de designeri în ultimele colecții de modă au încercat și au reușit să răspundă tuturor preferințelor stilistice care se pare că au un numitor comun în sezonul rece, confortul.