Botine cu toc

Botinele cu toc sunt un articol de încălţăminte despre care nu se ştie niciodată sigur ce înţelegeri de culise a perfectat ca să rămână mereu în topul preferinţelor femeilor, la capitolul încălţăminte. Numele lor e un diminutiv de la cuvântul franţuzesc „bottes”, care înseamnă cizme. La început, botinele erau privite ca nişte cizmuliţe, ceea ce explică de ce recurgem la ele cu predilecţie toamna şi primăvara. Botinele sunt încălţările pe care le punem în picioare în anotimpul care precedă iarna şi în anotimpul care îi succede. Fără pretenţii orgolioase de stăpâne sezoniere ale garderobelor, botinele îşi asumă cu nonşalanţă rolul de avangardă şi ariergardă vestimentară a gerului. Ele anunţă faptul că sezonul cizmelor se apropie, iar apoi se transformă discret şi elegant într-un ecou al acestora, când anotimpul îngheţat dă semne că a căzut la învoială cu alte regimuri termice. Într-un asemenea context, botinele par a avea o misiune ingrată, dar se achită de ea, s-o recunoaştem, cu o determinare de invidiat.

Botinele cu toc sunt probabil cei mai de temut competitori pentru cizmele scurte cu toc, până într-atât încât anumite modele aproape că se confundă între ele. Botinele cu toc sunt expresia sublimată a eleganţei, locul unde ea e rezident favorit în marea familie a încălţămintelor de iarnă. Cu siguranţă versatilităţii îi datorează ele faima şi locul privilegiat în categoria celor mai căutate articole de încălţăminte. Botinele cu toc pot fi adapate cu uşurinţă la nenumărate combinaţii vestimentare. Azi sunt nelipsite din dress code-urile stilului office, unde punctează ca accesoriu firesc de autoritate alături de blugi sau de pantaloni clasici şi piese tricotate, dar şi alături de rochii simple ori cambrate sau fuste midi la care s-a suprapus inspirat o cămaşă uni sau cu print, pe corp sau în croi lejer.

O atenţie deosebită merită peep-toe, cu siguranţă un model aparte de botine cu toc, extrem de binevenit, pentru că încadrează piciorul foarte bine, pune în evidenţă glezna şi se potriveşte minunat atât cu pantaloni, cât şi cu aproape orice combinaţie office, de tip fustă şi cămaşă.

Pentru că au un vibe uşor robust, botinelor cu toc li se pot asocia piese extrem de feminine, astfel că ele reprezintă o opţiune excelentă pentru outfituri destinate ocaziilor speciale. La o aniversare, la o întâlnire de afaceri, la o reuniune, botinele cu toc înlătură din faşă orice dilemă şi se achită cu brio de toate sarcinile care li s-au încredinţat. Mai ales că fac oricând echipă bună cu previziunile meteo care înclină balanţa pentru a echilibra extremele. Prin modele cu decupaje, botinele cu toc sar generos în sprijinul purtătoarelor, când canicula eşuează în minime termice surprinzătare, dar şi când gerul aprig se lasă înduioşat de cântecul de sirenă al razelor. Le ajută materialul excelent din care sunt confecţionate, de obicei piele ecologică sau piele întoarsă, gama largă de nuanţe în care sunt oricând disponibile, dar şi diversitatea accesoriilor pe care le primesc întotdeauna oportun şi cu stil, fie că sunt şireturi sau catarame, ţinte sau capse, fermoare sau franjuri.

Botinele cu toc sunt, în materie de încălţăminte, interimatul etern necesar. Oricând, orice femeie va fi încântată să le încalţe. Accesoriu preludiu şi postludiu al iernii, sporadic uneori transformat în interludiu estival, botinele cu toc pot scrie chiar azi cea mai frumoasă simfonie a eleganţei pentru paşii tăi. Aici, în magazinul nostru online.