Botine - vedetele sezonului rece

03 Octombrie 2019
de catre

Botinele și-au câștigat de-a lungul timpului titlul de vedete ale sezonului rece, fiind o veritabilă stratagemă vestimentara și având o capacitate deosebită de a imprima o notă de individualitate chiar și ținutelor cotidiene. În tendințele de modă ale ultimilor ani s-au remarcat anumite modele de botine care au luat cu asalt imediat moda străzii și au generat o reconsiderare notabilă a ofertelor de shopping. În categoria botinelor aflate în tendințe anul acesta, un loc binemeritat în preferințele fashionistelor îl au botinele cu decupaje, botinele cu toc gros, botinele cu șireturi și botinele din catifea sau piele întoarsă. Pentru a le integra cât mai bine în ținute reușite, îți prezentăm fiecare dintre aceste modele alături de câteva idei de asortare. Pentru a-ți face o imagine și mai clară asupra modelelor de botine aflate în tendințe anul acesta, vizitează magazinul nostru.

Botine cu șireturi și toc

Botinele cu șireturi și toc sunt modul cel mai inspirat în care poți combina ideal stilul și confortul după care tânjesc picioarele femeilor în sezonul rece, dorind să nu se abată deloc nici de la eleganță, nici de la tendințele actuale. Acest model de încălțări sunt foarte versatile și se împacă minunat atât cu ținutele glam, cât și cu cele casual, de zi sau office. Cea mai obișnuită combinație cu siguranță este cea formată din blugi și botine cu șiret, dar, dacă adaugi și un sacou chic, în dungi sau cu imprimeu floral, îți poți transforma radical look-ul. Pentru mersul la serviciu, o opțiune inspirată este cea formată dintr-o pereche de botine cu șireturi, o fustă creion, o cămașă și un cardigan sau un sacou, la care să adaugi bineînțeles un palton de sezon.

Botine din catifea sau piele întoarsă

Dacă adori catifeaua și îți dorești cât mai multe piese din acest material în garderobă fără să te abați de la trendurile fashion, îți recomandăm botinele din catifea sau din piele întoarsă. Materialul delicat din care sunt confecționate le dă un aer rafinat și totodată extravagant, care merită pus în valoare prin restul ținutei. Alege o pereche de botine cu toc pe care să le asortezi cu o fustă din denim și o cămașă, dacă vrei să fii în centrul atenției. O fustă până la genunchi, un palton lung de stofă sau de piele și o pereche de botine din catifea sau piele întoarsă, cu toc kitten, sunt opțiunea ideală pentru femeia moderna și stilată. Să nu uităm de nelipsiții blugi, care merg excelent cu astfel de perechi de încălțări, dacă vrei să reduci din aerul luxuriant pe care materialul fin îl degajă. La ocaziile elegante din sezonul rece botinele sunt prima alegere. Adaugă o rochie de seară din catifea, o pereche de botine din același material, cu toc Stiletto, accesorii fine și vei obține ținuta perfectă pentru Crăciun sau Revelion.

Botine cu decupaje

Botinele cu decupaje cu toc și fără șiret sunt de-a dreptul stylish, iar anul acesta sunt un trend major, de care fiecare fashionistă cu siguranță va profita la maximum. Pentru că decupajele fac ca piciorul să fie expus la frig și umezeală, aceste botine nu pot fi purtate oricând și oricum. Ele sunt potrivite pentru zilele uscate și călduroase ale toamnei și, bineînțeles, sunt preferate pentru ocaziile elegante. Decupajele pot fi în diverse zone, la vârf, lăsând să se vadă câteva degete, la călcâi sau lateral. Datorită designului lor, există multiple beneficii pe care purtătoare le resimt - se mulează bine pe picior, glezna este pusă în evidență prin prezența tocului, iar decupajele le dau un aer de lejeritate. Cel mai bine se asortează cu fuste și rochii mini, iar modelele clasice cu decupaj în zona vârfului merg excelent cu fuste cloș sau conice și cu rochii scurte. La o pereche de botine peep-toe sau open-toe poţi opta să asortezi ansambluri vestimentare în nuanțe de toamnă, cu o fustă midi și o bluză din mătase, cu broderie.

Botine cu toc gros

Tocul gros întotdeauna câștigă când vine vorba de sezonul rece, pentru că bifează multe criterii absolut necesare acestei perioade. Botinele cu tocul gros sunt una dintre cele mai inspirate opțiuni de shopping, întrucât sunt practice și comode. Pentru că tocul gros le dă un aer robust, aceste botine atrag magnetic rochiile și fustele, pentru că finețea și feminitatea lor contracarează robustețea tocului. Dacă vrei o ținută de stradă stilată alege o rochie în dungi și o geacă de piele, alături de botinele cu tocul gros. Pentru a obține o ținută simplă și rafinată nu ai nevoie decât de o fustă A-line, un pulover simplu, botine și un colier statement. Cu siguranță combinația preferată rămâne cea cu blugi skinny sau boyfriend, alături de un cardigan lung sau un pulover de sezon și un palton.

Deseori tocul masiv poate fi colorat diferit de restul întregului, ceea ce plasează acest model de botine în zona stilului casual extravagant și a celui elegant de ocazie.

Botine albe

Botinele albe sunt şi ele un articol preferat de stilişti, în sezonul actual, poate unde se asortează atât de bine cu zăpada. Nu este vorba despre modelele renumite în anii 50, ci de variante structurate şi decorate cu detalii moderne. În contrast cu botinele aflate la cealaltă extremă cromatică, cele negre, botinele albe dau un vibe funk outfitului adoptat. În cadrul ținutei, acestea nu exclud elemente de aceeaşi culoare şi pot face o echipă excelentă cu pantalonii în carouri, cămăşile de inspiraţie masculină și alte imprimeuri geometrice.

Botine supra accesorizate

Tendinţele actualului sezon se concentrează pe detalii ornamentale: barete, şireturi, catarame, ţinte, funde se întrec pe suprafaţa încălțărilor, astfel, posibilitatea de a alege o pereche de botine în funcţie de preferinţe este nelimitată. La acest model de botine dama exista și un set de reguli de purtare corectă, care se reduc mai exact la un principiu fundamental: evitarea tendinței de a încărca ținuta, în funcţie de frecvenţa şi de intensitatea accesoriilor prezente pe botine. Deci, celelalte articole vestimentare trebuie să fie cât mai simple. De exemplu. puloverele-rochii cu cordoane în talie merg excelent la botinele supra accesorizate, la fel și cămăşile cu imprimeu minimalist, topurile simple, blugii, cardiganele sau rochițele cu printuri florale.

Botinele sunt o investiție nu o achiziție. Datorită versatilității lor, se pot compune o multitudine de ținute dacă există o informare corectă asupra tendințelor fashion actuale și o doză minimă de creativitate.