Care sunt cele mai bune materiale pentru balerinii de damă

01 Iun 2018
de catre

În materie de modă, balerinii sunt cel mai reuşit parteneriat dintre frumos şi funcţional. Pentru fiecare femeie, balerinii sunt prima alegere atunci când vine vorba de un drum lung, de activităţi care implică mişcare, sau, din contră, obligă picioarele la poziţii fixe, pe o durată de timp prelungită. Ei sunt însă şi compromisul ideal între confort şi factorul chic: se pot purta la shopping ori la plimbări prin parc, dar sunt suficient de versatili pentru a fi purtați la birou și pentru a se integra perfect într-o ţinută business. Nu ne putem lipsi de balerini nici la volan sau mergând spre sala de sport, după terminarea programului. Numitorul comun al acestor circumstanțe este elementul de confort. Ceea ce îi deosebește și îi face potriviți unei anume ocazii este nu numai designul, dar în special materialul din care sunt confecționați.

Balerini piele

Balerinii din piele sunt piesa basic în garderoba unei femei, întrucat forma și materialul sunt două ingrediente care le asigură un grad maxim de confort, dar și de feminitate. Fie că sunt confecționați din piele naturală, fină sau texturată, dintr-un înlocuitor de calitate ori piele întoarsă, aceste încălțări rămân comode şi, în acelaşi timp, rafinate, ușor de integrat într-o multitudine de ținute de sezon. Pielea din care sunt confecţionați balerinii este un material comod, moale și impermeabil, ce lasă picioarele să respire, protejând astfel cu succes pielea de expunerea la un mediu propice apariției bacteriilor, care pot genera iritații și mirosuri neplăcute. Acestea sunt motivele principale pentru care pielea este materialul cel mai căutat atunci când alegem o pereche de încălțăminte, alături de eleganța și rafinamentul pe care îl degajă, precum și gradul de rezistență de care dă dovadă. Trendul balerinilor din piele nu moare niciodată, de aceea în dressingul fiecărei femei vei găsi cel puțin o pereche din aceste încălțări.

Balerini lăcuiţi

Balerinii lăcuiţi sunt cu siguranță cea mai elegantă variantă de încălţări de damă, deoarece reuneşte într-un mod unic feminitatea și delicateţea specifice balerinilor, cu o mare doză de confort și cu o textură impecabilă. Fiecare femeie pasionată de modă s-a visat cel puţin o dată într-o pereche de balerini lăcuiţi. Aceștia sunt un element vestimentar de lux, disponibili în culori pe gustul fiecărei fashioniste, prevăzuți cu texturi simple, clasice, strălucitoare, glisante, ori îmbogăţiți cu printuri speciale şi detalii ornamentale discrete sau foarte vizibile, într-o notă romantică accentuată.

Balerini din dantelă

Balerinii din dantelă sunt recunoscuţi pentru delicateţea lor care seduce iremediabil. Am putea spune că sunt un accesoriu dedicat exclusiv mireselor, acompaniind cu succes o rochie de mireasă, însă ei ei se regăsesc într-o multitudine de alte modele şi culori care, la fel ca în tiparul amintit anterior, balerinii din dantelă pot transforma imediat imaginea ținutelor care i-au integrat.

În culori albe, balerinii din dantelă denotă inocenţă şi dau ținutelor o notă de puritate. În tonuri nude, ei accentuează feminitatea unui outfit şi pot fi incluşi mai ales în ținutele romantice de sezon. Balerinii din dantelă sunt rezervați ocaziilor elegante, în care substituie cu succes renumiții pantofi stiletto, iar adeptele rafinamentului pur găsesc uneori că-i depășesc nu doar la capitolul confort. În ţinute casual, prezenţa balerinilor din dantelă, în special varianta croşetată, este binevenită, dacă modelul texturii nu e unul extrem de elegant, întrucât reușește să tempereze, prin fineţe, nota degajată a ținutei. Cea mai importantă regulă este să se asocieze cu elemente vestimentare din materiale compacte.

Nu veţi da greș niciodată dacă mizaţi pe balerini. Aceștia sunt foarte populari, au un design versatil, pot fi combinați cu o mulţime de elemente vestimentare. Magazinul Zapatos vă oferă multe modele îndrăzneţe, clasice ori delicate, din materiale inovatoare, cu un impecabil rafinament al finisajelor. Dacă sunteți adepta încălțărilor flexibile, suple şi totodată viguroase, în mod sigur veţi alege balerinii, expresia pură a feminităţii.