Ce ghete, botine și cizme alegi în funcție de modelul rochiei sau al fustei în sezonul rece

02 Ian 2018
de catre

Dacă am încerca să definim feminitatea în 3 cuvinte, în ceea ce privește vestimentația, acestea cu siguranță ar fi: rochia, fusta și tocul. Sezonul cald este întotdeauna preferat de către femei pentru că le putem purta în voie, oricând, însă, când se instalează frigul, nu mai este la fel de ușor să asortăm rochia ori fusta cu încălțămintea, întrucât trebuie să avem în permanență în vedere factorul “vreme rea”. Totuși, nu trebuie să le eliminăm din garderobă, speriate de ploi și zăpezi, ci trebuie doar să achiziționăm încălțările potrivite pentru a le face loc în viața noastră și pe perioada lunilor reci.

Zapatos îți oferă sfaturi utile care te ajută să combini ușor rochiile și fustele din garderobă cu diverse modele de ghete, botine ori cizme în sezonul rece.

Rochia și fusta în A

Rochia și fusta în A, care au talia bine evidențiată, vor arăta bine cu botine și ghete cu toc înalt. Rochiile și fustele mai scurte merg foarte bine cu ghete cu barete. Barete sunt un trend major al acestui an - barete late ori subțiri ce înconjoară glezna, barete în culori diverse ori monocrome, baretă cu fundă, o singură baretă sau mai multe curelușe subțiri, barete cu detalii metalice, baretă peste șnururi. Asocierea rochiei ori a fustei cu o pereche de ghete cu barete îți va da un aer elegant, îndrăzneț și modern.

La fusta în A, nu poți rata în acest sezon botinele cu toc și şireturi. Șireturile sunt, de asemenea, la mare căutare anul acesta. Botinele accesorizate cu şireturi se împacă de minune atât cu ţinutele casual, cât şi cu cele glam sau office care conțin rochie ori fustă în A. La o astfel de fustă poți alătura botinelor cu şireturi şi toc o cămaşă simplă, un palton, mănuşi de catifea și vei obține un outfit de birou care emană stil și profesionalism. Mare atenție, însă, șireturile și baretele pe gleznă nu sunt recomandate dacă ai gleznele groase. Botinele cu toc gros transparent alăturate unei fuste A line sunt o strategie vestimentară de mare succes a ultimelor sezoane. Împreună cu un pulover simplu și un colier statement te vei bucura de o ţinută stylish.

Rochia și fusta mini

Rochiile și fustele mini arată bine cu orice tip de încălțări dacă ai picioare frumoase. Pe timp de zi îți recomandăm să le porți cu o pereche de cizme fără toc din piele sau piele întoarsă. Alege lungimi care se potrivesc preferințelor tale și tipului de siluetă. La rochie ori fustă midi practic poți purta orice lungime de cizmă: foarte înalte, peste genunchi, deasupra ori sub genunchi.

Cizmele peste genunchi sau cizmele ciorap, care se mulează pe picior, purtate la o rochie sau o fustă mini, sunt ideale pentru vremea rece deoarece te vei simți nu doar confortabil, dar și extrem de seducătoare. Poți opta pentru modele decorate cu șireturi și curelușe, volănașe și funde care sporesc gradul de seducție.

Pentru un look mai cuminte și stilat, alege o pereche de ghete până la gleznă și un dres negru. La cocktail poți opta pentru botine cu toc.

Rochia și fusta midi

Rochiile și fustele midi, pe corp, vor avea un aer grunge alături de o pereche de botine până la gleznă și îți vor da un look de femeie fatală cu o pereche de botine cu toc subțire. Pentru că au un vibe uşor robust, botinelor cu toc li se pot asocia piese extrem de feminine, precum rochiile și fustele midi, astfel că ele reprezintă o opţiune excelentă pentru ținutele destinate ocaziilor speciale. La o întâlnire de afaceri, la o aniversare, la o reuniune, o rochie sau o fustă midi împreună cu o pereche de botine cu toc sunt alegerea perfectă pentru a crea o impresie excelentă.

Ghetele cu toc gros atrag magnetic fustele şi rochiile, fiindcă acestea sunt piese vestimentare pur feminine, care le contracarează aerul robust, prin delicateţe. O rochie sau fustă în carouri şi o geacă de piele alături de ghete cu toc gros reprezintă asocierea ideală pentru o ţinută de stradă.

Rochiile și fustele midi cu fusta plină, arată bine cu încălțări cu toc înalt dacă ești slabă și cu platforme dacă ești mai corpolentă. Botinele cu toc gros merg bine alături de fuste pline, voluminoase, împreună cu un pulover sau un cardigan confortabil.

Rochia și fusta clasică, dreaptă pe corp

Rochia și fusta cu o croială clasică și feminină, precum cea dreaptă, pe corp, se combină bine cu ghete și botine cu tocuri.

Botinele cu toc şi franjuri se adaptează perfect ţinutelor vestimentare care includ o rochie sau fustă dreaptă, pe corp. Pentru o întâlnire romantică sau o masă în oraş trebuie doar să adaugi unor botine cu franjuri un top glam, iar, atunci când vrei să înfrunți vremea rece, într-o ţinută cu stil, adaugă un palton cu imprimeu iar ținuta ta se va transforma în cel mai trendy outfit al sezonului.

Rochia tip cămașă

O rochie tip cămașă va arăta excelent cu o pereche de cizme cu toc stiletto, dacă vrei să obții un look elegant și stilat. Tocul subtire și ascutit rămâne la modă indiferent de anotimp. Fie că alegi să porți la o rochie tip cămașă o pereche de cizme până la jumătatea gleznei, până la genunchi ori înalte deasupra genunchiului, nu ai cum să dai greș într-o astfel de ținută/

Pentru un aer original și nonconformist, dar stilat, alege o pereche de ghete damă tip bocanc la o rochie tip cămașă, la care adaugă un dress gros mat sau chiar o pereche de colanți. Încălțările cu toc gros și talpa de tip bocanc sunt în trend și în sezonul rece în 2017-2018 și se asortează bine cu acest tip de rochie. Astfel, vei obține o ținută nu doar atrăgătoare, dar și foarte de comodă, călduroasă, potrivită condițiilor meteo capricioase, specifice iernii.