Botine colorate pentru zile mohorâte

03 Februarie 2018
de catre

Botinele sunt accesorii specifice sezonului rece, dar curtate şi de anotimpul cald, care inspiră cel mai mult femeile în configurarea ţinutelor care le pun în evidenţă unicitatea. Iar ceea ce e unic în materie de spirit se transpune cel mai grăitor în lumea modei prin intermediul accesoriilor colorate sau imprimate. În sezonul actual, nonculorile au pierdut supremaţia în favoarea tonurilor vii, distincte, inconfundabile, indiferent dacă şi-au adjudecat integral textura celei mai elegante piese de încălţăminte ori au partajat-o în forme creative, imprimate. Multitudinea modelelor de botine dama colorate sau cu print şi versatilitatea lor denotă abilitatea itemului de a compatibiliza perfect cu outfiturile de suflet ale fiecărei femei.

Botine cu platformă în culori vibrante

În botine cu platformă, orice femeie e în dublu avantaj: pe lângă faptul că va fi mai înaltă, pasul ei va rămâne echilibrat, sigur şi încrezător. Botinele bicromatice, în orice duplex de culori şi cu talpa într-o nuanţă distinctă, dar din acelaşi perimetru cromatic cu cel de pe suprafaţa accesoriului sunt la mare căutare. Ele vor deveni detaliul care atrage atenţia imediat în orice apariţie, iar vestea bună este că nu cer combinaţii vestimentare atent studiate. Chiar şi un outfit absolut banal, va primi instant, în prezenţa lor, o notă deosebit de interesantă.

Botinele cu platformă într-o nuanţă vibrantă precum roşu sau albastru electric trag întotdeauna lozul câştigător într-o ţinută all black. Nuanţele neon sunt ingredientul esenţial pentru o pată de culoare în outfituri minimaliste, iar investiţia unei fashioniste într-un model opulent e întotdeauna sigură.

Botinele cu platformă şi blăniţă, în tonuri vii sunt ideale pentru iarnă, când confortul termic al picioarelor rămâne o prioritate. Cele cu design casual se pot integra uşor în ţinute de zi, alături de perechea preferată de blugi, iar cele cu aspect mai rafinat precum blăniţă răsfrântă, dublată de franjuri sunt un model potrivit pentru ţinute de ocazie.

Botine colorate, cu talpă ortopedică

Modelul acesta e varianta blândă şi stabilă a energicelor variante stiletto. Ele pot pune în valoare frumuseţea piciorului, într-o notă moderată, dar sănătoasă şi foarte feminină. În nuanţa culorii favorite a fiecărei femei, ele pot fi puse excelent în evidenţă de o rochiţă tip pulover sau de o fustă şi o bluză în tendinţe, cu condiţia ca partea anterioară a outfitului să se menţină într-o linie cromatic neutră.

Botine brodate

Toamna actuală face din elementele elegante un must have în garderoba unei femei. În această categorie se numără şi modelele de botine brodate, apreciate de designeri şi, cum era firesc, admirate şi asumate de fashioniste. Cel mai frecvent sunt prezente motive florale, cu un iz de aer retro. Elegante, viu colorate, cu model extins inclusiv pe toc, aceste botine nu se vor lăsa asociate cu blugi, dar, în mod sigur, vor găsi un partener ideal într-o rochie mini, preferabil neagră, la o ţinută de ocazie.

Botine colorate decupate

Un regim termic de toamnă mai generos poate fi tratat cu o ţinută lejeră, dar obligatoriu de efect. Ele expun piciorul simultan, în două moduri. Întâi prin design, lăsând la vedere o bună parte din picior în zona călcâiului, gleznei sau vârfului, apoi prin culoare: cu cât tonul cromatic e mai intens, cu atât ies mai mult în evidenţă. Asocierea cu jeansi poate genera un efect neplăcut, dar prezenţa unei rochii cămaşă în nuanţă simplă monocromă, peste care s-a pus o geacă din material nesofisticat, cu care botinele nu intră în duel cromatic, transformă ţinuta într-un calcul stilistic şic şi oportun. Fashionistele obişnuiesc să le asorteze la fuste A line, fuste creion, fuste creponate şi leggings, dar nu vor lipsi din vedere nici crop topurile şi sacourile, singura condiţie fiind aceea ca tonul cromatic final al outfiturilor să fie emblema unui duet şi nu al unui duel coloristic.

Botine de catifea

Orice femeie adoră să se joace cu imaginea ei şi să iasă mereu în câştig, de aceea nu ratează niciun trend. Botinele de catifea, ostentative, delicate şi pretenţioase sunt complimentul perfect al anilor de tinereţe. Ele se asortează uşor cu fuste şi rochii mini, dar şi cu blugi rupţi sau cu tivul deteriorat. Se poartă de regulă cu haine basic, cât mai simple, în croiuri minimaliste. Cu o fustă scurtă de piele sau o pereche de blugi cropped şi un pulover de sezon, o pereche de botine de catifea într-o nuanţă excentrică de verde, spre pildă, va avea grijă ca nicio femeie să nu treacă neobservată.

Botine metalizate

Botinele în culorile metalelor preţioase şi-au luat anul acesta partea leului pe catwalk şi aspiră la supremaţie şi în garderoba fiecărei fashioniste. Botinele argintii se potrivesc unor itemuri rafinate, dar nu exclud blugii, cu condiţia să li se suprapună un palton sofisticat, în vreme ce botinele aurii sunt susceptibile de a deveni piesa de nesubstituit într-un outfit alcătuit, de exemplu, dintr-un pulover simplu şi o fustă plisată midi, într-un ton cromatic lipsit de stridenţă.

Botine din piele întoarsă, în nuanţe vii

Botinele din piele întoarsă sunt o asociere perfectă între starea de bine a spiritului şi rafinamentul inimii unei femei. Ele reprezintă accesoriul autumnal al femeilor care s-au eliberat de presiunea inchizitorială a trendurilor şi au curajul de a-şi asuma profilul personalităţii, fără timidităţi inutile. În tonuri de maro şi muştar aprins, ele pot fi sarea şi piperul unei ţinute office, dar, în compania fustelor ample, midi şi a unei cămăşi simple, care urmăreşte fidel linia corpului şi se opreşte în talie, cu un sacou suprapus, o pereche de botine din piele întoarsă face tranziţia cea mai inspirată, de la birou, spre un outfit de ocazie.

Botine stiletto neon

Botinele cu toc stiletto şi vârf ascuţit sunt accesoriul în care o femeie va străluci la orice vârstă şi nu se va da în lături de la nimic. O pereche de botine clasice roşu aprins, o rochie amplă şi o haină de blană opulentă e modul uzual în care eleganţa îşi reconfirmă cartea de vizită în sezoanele reci.

Fiindcă alungesc şi subţiază piciorul, botinele stiletto cu vârful ascuţit sunt un nepreţuit catalizator al feminităţii. Într-o nuanţă-vedetă precum galben neon, ele sunt elementul viu care transformă minimalismul unei ţinute all black în asaltul maximal al modei, pentru o apariţie de street style fără rival.

Botine colorate, cu toc gros

E vorba de un model de botine cu personalitate, prin care, purtându-l, fashionistele îşi afirmă stilul, se menţin în tendinţe, nu fac compromisuri la capitolul confort şi proclamă cu succes regulile eleganţei. Botinele cu toc gros sunt alegerea femeilor care adoptă un stil elegant şi graţios. Dacă şi-a găsit sălaş pe textura lor, culoarea vinului, o nuanţă extrem de îndrăgită, poate intra perfect în tandem cu un pulover pufos şi o pereche de pantaloni culottes, în combinaţia clasică alb-negru.

Botine cu print

Designerii au ridicat la rang de vedetă botinele imprimate, iar creativitatea lor e cu adevărat impresionantă. Indiferent dacă vorbim de print floral, felin, reptilian, geometric sau abstract, ele se pot asocia cu blugi şi un pulover mai subţire sau mai gros, în funcţie de variaţia termică. Un sacou masculin completează excelent un astfel de outfit, iar, dacă frigul o cere, poate intra şi un pardesiu în joc. Iar, când zile mai calde se întorc temporar în casa toamnei, se poate opta pentru o rochie mini, simplă, purtată peste o bluză în dungi.

Botinele cu print leonin sunt un item care nu ţine doar de cald ci acumulează puncte preţioase şi la capitolul stil.Ţinutele all black le vor face întotdeauna să strălucească aşa cum merită, dar fac o figură frumoasă şi alături de blugi largi, o cămaşă albă şi o haină de blană sau un pulover gros şi un palton elegant, cu reverberaţii french.

Botine ciorap, în tonuri vibrante

Mulate pe picor şi disponibile în tonuri electrice, ele sunt modelul de încălţăminte care va face diferenţa în sezonul actual. În tonuri vii, de roşu, botinele ciorap pot duce orice femeie departe pe culmile stilului, într-o combinaţie vestimentară oricând la îndemână: maletă neagră, blugi evazaţi şi o jachetă înflorată. De altfel, modelul acesta, în culori puternice şi cu imprimeuri excentrice poate face casă bună şi cu haine la fel de colorate. Singura condiţie este ca, restul ţinutei să fie într-o culoare care se regăseşte şi pe încălţări, altfel supraîncărcarea ar spulbera avizul de excelenţă al bunului-gust.

Botine cu şiret, colorate

Nu e deloc greu de înţeles de ce botinele cu şiret tot trec, de câteva sezoane, cu brio examenul pe catwalk: îmbină perfect funcţionalitatea şi confortul cu stilul. În nuanţe aprinse, botinele cu şiret se combină perfect cu blugii, la care se poate alătura şi un sacou, în dungi sau din ţesătură tweed, pentru un mix perfect în tendinţe. O jachetă colorată poate intra şi ea în joc, lângă comozii blugi, dar, dacă se doreşte integrarea în ţinută a unui pulover de sezon în dungi tot colorate, pentru a face pe placul modei până la capăt, din raţiuni de calcul stilistic e preferabil ca tonul cromatic al botinelor să-l reproducă pe cel al jachetei şi să se regăsească inclusiv într-una din nuanţele dungilor.

În ceea ce priveşte încălţămintea, botinele sunt cea mai potrivită opţiune a sezoanelor reci, pentru construirea unor ţinute smart casual sau elegante. Iar variantele lor colorate sau cu print sunt doar aparent capricioase. De regulă minimalismul cromatic în restul outfitului e soluţia cvasigenerală de succes. Asortate cu tact, ele pot conferi apariţiei fiecărei femei pe stradă, la birou, la shopping sau la evenimente de ocazie, calificativul super chic.