Încălțămintea roșie - cum o porți cu stil

01 Mai 2019
de catre

Încălțările roșii sunt cea mai bună alegere atunci când vrei să ieși în evidență. Indiferent de model (pantofi, sandale, teniși) și de tipul de toc (mic, mediu sau înalt) nu ai cum să treci neobservată într-o pereche de astfel de încălțări. Roșul este o culoare intensă, cu multă personalitate, care necesită îndrăzneală și stil în abordare. De multe ori tânjești după diverse tipuri de încălțări roșii în fața vitrinelor și încerci să îți faci curaj să cumperi o pereche, dar te oprește faptul că nu știi cum să ii asortezi corect. Încălțămintea roșie poate crea dificultăți chiar și celor mai pasionate fashioniste, motiv pentru care dorim să îți venim în ajutor cu sfaturi de asortare și idei de ținute în care o poți integra cu stil.

Înainte de toate, ține cont de combinațiile de culori pe care le poți face. Încălțările roșii merg foarte bine cu negru, albastru, alb, galben, bej, verde, gri, maro și vișiniu.

Pantofi roşii

Pantofii roşii sunt extrem de versatili, putând fi purtaţi atât la ocazii elegante de seară, cât şi la cele casual, de zi, și pot fi un veritabil element al succesului în look-urile cu denim.

Pantofi roşii cu pantaloni office

Un outfit simplu, lejer, dar și elegant, perfect pentru birou. Pantofii roșii cu toc purtați la o pereche de pantaloni office îți vor alungi piciorul, iar culoarea te va face să te simți în control și independentă.

Pantofi roşii cu fustă office

Pentru zilele însorite, când ai mult de lucru și ești nevoită să stai la birou peste program, deși ai vrea să te bucuri de vremea frumoasă, poartă o pereche de pantofi roșii cu o fustă office - arată extraordinar și te vei simți minunat, chiar și lucrând.

Pantofi roşii într-o ținută clasică

O pereche de pantaloni negri, o rochie sau o fustă creion și pantofi roșii cu toc sunt o ținută clasică, de maxim efect, potrivită mai multor ocazii, care va atrage priviri admirative.

Pantofi roşii în ținute neutre

Culoarea roșie a pantofilor trebuie echilibrată cu tonuri neutre, liniștite, care să o completeze, nu sa o acopere. Poartă cămăși bej, gri, albe, tonuri pastelate. Look-ul navy se potrivește de minune cu îndrăzneții pantofi roșii.

Pantofi roșii în ținute all-black

Dacă vrei să mergi la sigur, poarta pantofi roșii cu pantaloni, fuste sau rochii negre. Evită articolele în nuanțe deschise în partea de jos a corpului, ca să nu evidențieze și mai mult decât este necesar nuanța aprinsă a încălțărilor.

Sandale roșii

Sandalele roșii sunt pentru femeile active, puternice, hotărâte, pasionale, care vor să fie în centrul atenției chiar și în zilele toride. Fiecare fashionistă care cunoaște secretele culorii roșii are în garderobă cel puțin o pereche de sandale de acest fel.

Sandale roșii cu articole albe sau negre

Ce poate fi mai potrivit pentru zilele de vară decât o rochiță albă sau neagră, poate cu imprimeuri (buline, dungi), alături de o pereche de sandale roșii cu sau fără toc?

Sandale roșii în ținute vintage

O pereche de sandale roșii cu baretă peste picior arată senzațional la o fustă înflorată. O astfel de combinație îți va accentua personalitatea, iar stilul tău va fi imediat remarcat.

Sandale roșii alături de culori neutre

Sandalele roșii merg foarte bine la outfiturile elegante, mai ales atunci când ținuta este neutră. Stropul de culoare de care aceasta are nevoie este dat de sandale, de geantă și eventual de ruj.

Sandale roșii cu rochițe de vară

Unul dintre cele mai iubite itemuri feminine în sezonul estival este rochia. Cu ce ar putea merge mai bine decât cu o pereche de sandale. Și nu orice culoare, ci roșii, ca să fii în centrul atenției. Fie că alegi o rochie-cămașă, o rochiță bodycon peste genunchi, una cu dungi sau buline ori o rochie skater, în toate vei arăta fabulos dacă vei purta o pereche de sandale roșii.

Sandale roșii - asocieri cromatice interzise

Nu combina niciodată nuanțele aprinse de roz și culorile neon cu sandale roșii, deoarece vei atrage doar critici negative. Dacă vrei sa fii percepută drept o femeie cu bun gust, care îndrăznește să iasă din tipare într-un mod stilistic corect, evită aceste asocieri.

Teniși roșii

Tenișii sunt piesa centrală în ținutele casual lejere, de vară, cu jeanși, rochițe sau fuste. Culoarea roșie a acestora dă outfitului o notă chic și feminină. Iată câteva idei de asocieri cu teniși roșii pe care ți le propunem pentru această vară.

Teniși roșii într-o ținută casual-chic

Ținutele casual-chic sunt adoptate în special de adolescentele care preferă să poarte teniși roșii la blugii rupți și tricouri fancy cu mesaje de impact.

Teniși roșii și blugi

O ținută alcătuită din blugi albaștri, boyfriend sau skinny, un top sau un tricou lejer de vară și teniși roșii este clasică, dar modernă în același timp. Denimul se recomandă să fie în nuanțe închise.

Tenişi roșii cu salopetă

Tenișii roșii alături de o salopetă albă, neagră sau din denim, arată senzaționl lângă și dau ținutei un look cool, sport-casual. Alege o salopetă cu o croială slim sau evazată în partea de jos. Contrastul cromatic cu tenişii va fi punctul de atracţie al unui outfit urban.

Teniși roșii și articole cu imprimeu

Cel mai indicat imprimeu este cel animalier, însă te poți juca și cu alte printuri atâta timp cât ai grijă ce nuanțe folosești. Evită-le pe cele aprinse și încearcă să nu încarci ținuta prea mult. În definitiv, tenișii roșii sunt piesa centrală care trebuie să atragă atenția, nimic altceva.

Teniși roșii cu prea mult roșu

Dacă doar purtând o pereche de teniși roșii atragi atenția, gândește-te la efectul pe care îl obții purtând această culoare din cap până-n picioare. În afara de ținutele all black, outfiturile monocrome sunt dezaprobate complet de specialiștii din moda.