Tenisi dama - accesoriul must have al verii

01 Septembrie 2018
de catre

Tenişii sunt încălțările de care nicio doamnă sau domnișoară nu se poate lipsi în sezonul cald, un anotimp care implică multe activități, deci un ritm susținut, ceea ce presupune o încălțăminte adecvată, care să asigure piciorului un suport corect şi confortabil. Tenişii își asumă cu tact acest rol, devenind încălțările sport absolut indispensabile pentru orice garderobă. În vacanțe se pot dovedi foarte practici și utili, fiindcă sunt ușori, confortabili şi versatili, și pot fi purtați pe parcursul întregii zile. Distanţele lungi, de mers pe jos, se parcurg repede și comod în tenişi, la shopping femeile sunt mult mai eficiente purtându-i, ieșirile cu prietenii sunt mai relaxante ca oricând. Femeile îi iubesc atât de mult, încât au găsit trucuri smart de a-i integra chiar şi în ținutele office, astfel încât tenişii au deveni în prezent un must have absolut. Iată câteva dintre cele mai trendy și practice modele de teniși:

Tenişi multicolori - pentru un plus de optimism

Orice ţinută monocromatică sau colorată divers și orice stare de spirit vor fi revigorate imediat de o pereche de tenişi multicolori. Pentru că, așa cum se știe, cromatica hainelor pe care le purtăm ne reflectă starea interioară, dar ne-o și influențează. Astfel, dacă se întamplă să ai o zi nu tocmai optimistă, o pereche de teniși viu colorați sunt remediul perfect. Accesoriu statement, acești teniși dau un plus de vitalitate ţinutelor all white, all black sau celor în nuanţe neutre. Se recomandă să se evite supraaccesorizarea ținutei: prezența tenişilor multicolori este suficientă ca să obții un impact vizual puternic al întregii ţinute. Nu este nevoie să completezi cu alte elemente decorative, pentru că vei obține o ținută mult prea încărcată și obositoare.

Tenişi High Top - pentru activitățile cu efort moderat

Tenişii High Top sunt uşor de recunoscut datorită celebrei lor construcții - carâmb înalt, peste gleznă. Ei sunt un articol de încălţăminte absolut necesar în serile de vară răcoroase sau în ieşirile din week-end cu prietenii. Modelul există atât în variante simple, minimaliste, fără accesorii, cât şi în variante mai complexe, care implică diverse artificii decorative, o adevărată artă a suprapunerii unor elemente de stil. Designul minimalist al acestor teniși are un atribut unic - pune în valoare supleţea piciorului și totodată îl protejează și îl sprijină în activităţile de zi care implică un efort moderat: ieșiri în oraș, de agrement, alergare, antrenamente, tabere estivale la munte, trasee montane ușoare etc.

Tenişi metalizaţi - pentru un look spectaculos instant

Orice iubitoare de modă care dorește să-şi transforme imediat şi fără a se complica prea mult o ţinută de zi banală, într-una spectaculoasă nu are nevoie decat de o pereche de tenişi metalizaţi. Alături de o pereche simplă de astfel de încălțări în variante aurii sau argintii, orice ținută casual este animată instant şi primeşte un aer chic. În plus, nu îi vei avea doar în timpul liber, tenişii metalizaţi sunt bineveniţi şi la birou, la o ţinută smart casual, într-o zi de vineri.

Tenişi Slip On - pentru rapiditate și lejeritate

Pentru că vara nu e timp decat de distracție și relaxare. Tenișii Slip On sunt o invenţie mult așteptată, bazată pe un principiu de design original și salvator - absența șireturilor, care face extrem de facilă încălțarea și purtarea tenișilor. Ei sunt indispensabili atunci când trebuie să te îmbraci în grabă, dacă dorești să parcurgi repede o distanţa anume sau ai nevoie de lejeritate şi diversitate în efectuarea manevrelor în mers. Designerii au creat pentru ei o paletă largă de culori, printuri sau detalii ornamentale, pentru ca fiecare femeie cu un stil de viaţă activ să își poată eficientiza task-urile fără să renunțe la preferinţele ei stilistice.

Sneakers - pentru un look sylish

Denumirea acestor încălțări a fost preluată ad literam din engleza, pentru că reflectă cel mai bine natura lor - acești teniși se strecoară cu stil și determinare în multe ținute vestimentare. Cuvântul “sneakers” provine din engleză, unde verbul „to sneak” înseamnă a se strecura (ca un şarpe). Sneakersii sunt dovada clară că încălțările sport pot fi atât practici cât şi stylish, fiind printre preferații fashionistelor datorită acestor calități. Pentru că versatilitatea lor permit transformarea unei ținute de la un stil conservator la unul extrem de fashion, sneakersii merită un loc de cinste în garderoba ta. Te vei bucura nu doar de un confort absolut, dar și de un look chic și trendy.