Modele de cizme comode pentru femei cu stil

01 Martie 2018
de catre

Pentru a achiziţiona o pereche de cizme pe gustul ei, orice femeie va avea sigur în vedere trei principii esenţiale: eleganţă, confort şi update-ul modei, de obicei în această ordine. Dificultatea în alegerea accesoriului potrivit, mai ales în sezoanele reci, se naşte din faptul că multe modele de cizme nu răspund ierarhic corect la această eşalonare psihologică instinctivă. De asemenea se ştie însă că fashionistele convinse obişnuiesc să răstoarne piramida reperelor, aşa că ne-am propus să adoptăm o strategie echitabilă. Din jocul cu eleganţa, confortul şi actualitatea modei, asumat în acestă ordine, dar şi în sens invers, ies câştigătoare trei modele de cizme, pentru această perioadă.

Cizme înalte fără toc

E dificil de găsit în panoplia sezonului rece un item mai complice cu eleganţa şi în acelaşi timp cu confortul. Complet fără aportul tocului sau în modele care agreează un toc minimalist, cizmele înalte sunt piesa cea mai rafinată şi comodă, cea mai călduroasă şi practică a sezoanelor reci. Iar aceste calităţi ies la rampă, fără a fi introdus în discuţie calapodul lor, care e cel mai seducător cu putinţă, pentru că reproduce vizual silueta perfectă a piciorului. Orice s-ar spune şi orice s-ar face de acum înainte, în privinţa lor, va fi practic imposibil să fie izgonite de pe podiumuri. E o intenţie care de altfel nici nu încearcă pe nimeni, pentru că modelul are de multă vreme un succes masiv şi cu siguranţă îl va dubla, în următoarele sezoane. Cizmele înalte şi joase sunt visul împlinit al oricărei fashioniste, pentru că iarna nu mai e, în ele, marele impediment al eleganţei. Iar, dacă li se respectă cu stricteţe câteva norme statutare de stil, se alătură cu succes oricăror tipuri de outfituri, indiferent dacă li se propune coabitarea cu pantaloni, fuste, rochii sau cu itemuri tipice de sezon.

Cizme biker

Cizmele biker, scurte şi-au câştigat de mult faima în garderoba majorităţii fashionistelor şi sunt acum un must have. N-au fost primite din indulgenţă acolo, ci pentru merite dovedite: sunt confortabile, au un look foarte modern, sunt practice şi au cel puţin un detaliu ornamental care dă oricărui outfit un aer chic rebel. În binecunoscutele zile cu nazuri de sezon, celebrele biker boots devin de neînlocuit. Ele se pot asorta uşor la perechea favorită de jeans, la o vestă din blană şi la un pulover într-o culoare neutră. Alături de ele nu e nevoie decât de piese clasice, pentru un look reuşit, mai ales dacă designerii au avut grijă ca modelul să fie multiplu accesorizat cu catarame şi curele, pe fondul unei culori vibrante. E doar modul lor de a transmite că a sosit clipa jubilaţiei pentru perechea preferată de jensi negri, pentru un pulover de sezon şi neapărat pentru o geacă de piele, tot de inspiraţie biker. Nuanţele din restul outfitului nu trebuie să concureze tonalitatea cromatică a cizmelor: e singura lor pretenţie pentru a-şi duce misiunea la capăt cu succes maxim.

Cizme ecvestre

Modelul lor seamănă foarte mult cu ceea ce poartă jockeii la cursele hippie, dar lucrul acesta nu le destinează exclusiv acestor ocazii. Din contră, ele se pot dovedi atât de comode, practice şi uşor de asortat, încât vor fi cel mai simplu de integrat în ţinute casual, de zi, dar şi în outfituri care ridică ştacheta eleganţei. Combinaţia cea mai la îndemână se poate face cu o pereche de blugi care le lasă la vedere, o cămaşă în carouri, mai ales că e itemul chic al momentului şi cu un blazer din jerseu. Puţini le-ar crede în stare, dar cizmele de călărie însoţesc cu aplomb fashionistele şi la birou. O pereche de pantaloni din stofă în croi care nu le acoperă farmecul, o cămaşă de inspiraţie masculină şi o vestă scurtă vor fi meniul lor favorit pentru cea mai reuşită zi la locul de muncă. Tot cizmele ecvestre pot fi protagoniste şi în apariţiile foarte stylish, asortate cu o rochie boho din pânză, in sau voal, deasupra căreia se poate opta pentru un cardigan sau un trench.

Fashionistele dedicate, dar şi femeile care nu fac din modă un ghid sfânt ştiu deopotrivă că stilul e singura armă prin care sezoanele reci pot fi făcute şah mat. Încărcată corect cu muniţia unor cizme elegante, confortabile şi versatile, ea nu va rata niciodată ţinta succesului, indiferent de outfit.