Cum se pot purta balerinii in tinute originale

09 Iun 2017
de catre

Atunci cand o femeie doreste o pereche comoda si feminina pe pantofi, cel mai probabil, va opta pentru o pereche de balerini. Acestia si-au castigat renumele datorita aspectului deosebit, stilat si feminin, si datorita faptului ca sunt atat de atenti cu picioarele incat uneori lasa impresia ca nu exista. Ei pot fi purtati peste tot, in tot felul de tinute si prezenta lor se face mereu remarcata, mai ales daca sunt scosi in evidenta de hainele potrivite.

Pantofi plati, cu varf inchis sau decupat, rotunjit sau ascutit, pot fi purtati in numeroase tinute indraznete. Balerinii au avantajul ca alungesc optic piciorul, ofera finete acestuia si, lasand gleznele la vedere, aduc senzualitate oricarei tinute.

Balerinii reprezinta alegerea potrivita pentru multe doamne si domnisoare insa nu toata lumea stie cum sa ii poarte astfel incat sa obtina un look demn de invidiat.

3 situatii in care balerinii pot fi purtati cu succes

1. Tinute office

Cand vine vorba de locul de munca, e necesar ca toate piesele ce compun tinuta vestimentara sa fie comode. Chiar daca parerile sunt impartite in privinta purtarii balerinilor la birou, sunt foarte multe femei care ii aleg atat pentru eleganta cat si pentru confort.

Potrivit costo.ro, la locul de munca, balerinii pot fi purtati atat cu fusta, cat si cu pantaloni. O fusta putin deasupra genunchilor este cea mai potrivita deoarece nimeni nu doreste ca picioarele sa para mai scurte, iar daca e vorba de pantaloni, unii de costum cu o croiala 7/8 sunt perfecti. Daca dress code-ul companiei permite purtarea jeansilor, atunci o pereche skinny simpla, inchisa la culoare, se potriveste de minune cu o pereche de balerini si o camasa lejera.

2. Tinute de weekend

Shopping, plimbare prin oras sau iesire la o terasa – nu conteaza! Balerinii pot face cu fata oricarei provocari, fie ca este vorba de mai mult stil sau doar de confort. Exista numeroase variante de balerini, potrivite diferitelor stiluri vestimentare. Clasicii balerini negri din piele vor fi potriviti atat unei tinute casual cat si uneia mai boho-chic. Cand se doreste un look deosebit care sa emane personalitatea purtatoarei prin fiecare articol vestimentar, se alege o pereche de balerini intr-o culoare vesela, surprinzatoare.

Pentru un stil clasic, balerinii se potrivesc cu o rochie feminina iar pentru o nota edgy, vor arata extraordinar alaturi de o pereche de jeansi skinny, un tricou si o palarie. Zilelelor caldute de primavara li se potriveste o tinuta compusa dintr-o pereche de jeansi intr-o culoare vesela, o bluza vaporoasa alba, jacketa inchisa la culoare si balerini tot intr-o culoare inchisa. O rochie lunga pana in pamant nu se poarta niciodata impreuna cu o pereche de balerini.

3. Tinute cocktail

Pantofii cu toc trebuie abandonati din cand in cand pentru a lasa timp picioarelor sa se refaca. In locul lor, balerinii pot fi o adevarata schimbare si pentru tinutele de cocktail. Balerinii se gasesc in diferite modele, astfel incat, fiecare femeie isi poate gasi perechea potrivita.

Alaturi de o rochie neagra, o pereche de balerini aurii va atrage cu siguranta multe priviri admirative. Rochiile si fustele trebuie sa neaparat sa fie scurte si cu talie inalta pentru a dezvalui mai mult frumusetea picioarelor si pentru a le alungi optic. In cazul in care gleznele nu sunt groase, balerinii cu bareta pot da un aer aparte tinutei, iar daca curajul caracterizeaza purtatoarea, balerinii cu paiete si cei cu strasuri pot oferi o priveliste spectaculoasa.

Cand nu este recomandat sa se poarte balerini

Exista si cazuri in care balerinii nu se poarte. Cand este foarte cald afara, pot fi evitati, deoarece sunt mult mai inchisi decat alte tipuri de incaltaminte. Pentru tinutele de plaja sunt mai potriviti slapii sau sandalele deoarece in interiorul balerinilor patrunde nisipul si nu este placut. Nici in tinutele sport nu sunt potriviti, tenesii si adidasii sunt singurii care respecta privirea in aceasta situatie.

In concluzie, originalitatea unei tinute vestimentare ce are ca piesa de rezistenta perechea de balerini este data chiar de acestia. Modul in care se creeaza echilibrul intre culori si texturi arata cat de priceputa este purtatoarea. Balerinii, datorita aspectului lor stilat, vor face ca tinuta vestimentara sa iasa in evidenta atat la birou cat si in oras sau la cocktail.