Cum alegi corect o pereche de sandale damă

04 Iun 2018
de catre

Sandalele sunt piesa centrală a dressingului unei femei în timpul sezonului cald. Și la modă, și practice, ele te pot duce imediat, dacă sunt alese corect, de la birou la ieșiri cu prietenii, și vei fi absolut încântată de look-ul tău. Sandalele sunt unul dintre cele mai versatile accesorii de vară pe care le poți purta în ținute office, casual, zi de zi sau la ocazii elegante, dacă știi cum să alegi perechea potrivită. De fapt nu există reguli strict în ceea ce privește alegerea unei perechi sandale damă, doar anumite sugestii. Fiecare femeie experimentează de-a lungul vieții și își face propriul set de reguli, în funcție de gusturi, preferințe, siluetă, personalitate și elemente vestimentare pe care le are în garderobă. Singura regulă care există și de care nu trebuie să uiți niciodată este aceea că trebuie să te simți excelent în sandalele pe care le porți și în ținuta per ansamblu. Este bine să pleci de la această idee atunci când te pregătești să îți compui o ținută. Avem pentru tine câteva sfaturi în privința achiziționării, purtării și asortării sandalelor.

Sandale în culoare neutră, prima alegere a verii! Când îți pregătești dulapul de încălțări pentru vară și îl aprovizionezi cu sandalele noi, începe cu o culoare neutră - nude, alb, negru, gri. Dacă nu ești hotărâtă în privința culorii, gândește-te ce culoare porți cel mai des vara. Dacă în general porți foarte mult negru, deși vara nu este cea mai recomandată culoare, pentru că amplifică gradul de căldură, începe cu negru. Dacă hainele tale sunt colorate, atunci alege niște sandalele nude, dar poți miza și pe culori pale ori intense, în funcție de cum îți place să te îmbraci vara. Dacă ai haine și negre și colorate, ai nevoie de sandalele negre, dar și nude. Când alegi o pereche de încălțări, întotdeauna să ții cont și de culoarea părului. De exemplu, femeilor blonde le sunt indicate sandalele nude, bronz, aurii. Merge și negrul, dacă încălțările au un print colorat ori un toc transparent sau nude. Aceste detalii ajută la crearea unui echilibru între lumina din partea de sus a corpului, dată de părul blond, și sandalele nude sau colorate din partea de jos.

Alege calitatea! Nu cumpăra cele mai ieftine sandale. Recomandarea noastră este să cumperi unele de calitate, fabricate dintr-un material de calitate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. De fapt încălțările, în general, sunt o investiție atât în aspectul femeii, dar mai ales în sănătatea și confortul picioarelor sale. În plus, o pereche de sandale de calitate va rezista mai mult în timp și nu va trebui să cumperi altele imediat. Chiar dacă vei scoate din buzunar mai mulți bani, îți vei da seama ca a fost o investiție bună.

Nu uita de confort! Pentru a determina înălțimea tocului sandalelor de care ai nevoie, ia în considerare stilul tău de viață, hainele pe care le îmbraci cel mai mult și activitățile pe care le practici zilnic cel mai des. Încălțămintea cu toc înalt este confortabilă pentru toată ziua, dar vara picioarele au nevoie mai mult ca niciodată de confort, iar dacă și petreci ore în șir cu copiii în parc, optează pentru o pereche de sandale fără toc sau o înălțime mai mică a tocului. Confortul primează în zilele caniculare și, pentru a-ți duce la îndeplinire obligațiile zilnice, ai nevoie de o pereche de sandale care să te ajute în acest sens. Evident că vara nu poate exista fără o pereche de sandale cu toc în garderobă, dar aceasta poate fi achiziționată ulterior, după ce te-ai asigurat că ai cumpărat încălțările de care ai nevoie zi de zi.

Ține cont de regulile de asortare! Pentru a obține un look echilibrat și în tendințe cu o pereche de sandale, ai multiple opțiuni, dar totul ține de cum combini elementele vestimentare. Sandalele sunt extrem de versatile, le poți integra în tot felul de ținute, de la rochițe și fuste de toate dimensiunile existente, până la blugi, pantaloni scurți și salopete. Cheia constă în potrivirea modelului de sandale cu tipul ocaziei pentru care îți construiești ținuta. În magazinul nostru vei găsi modele pentru toate preferințele și ocaziile, precum și numeroase articole ce conțin sfaturi și reguli de fashion.

Așa cum spuneam, nu există reguli stricte, ci doar un stil propriu pe care și-l formează fiecare femeie, experimentând. O regulă nescrisă, dar recomandată, este să cumperi întotdeauna sandale din magazine avizate, care pun pe primul loc calitatea și interesul clientului. Zappatos te ajută în acest sens punându-ți la dispoziție o varietate de modele de sandale de calitate din care tu să le alegi pe cele potrivite nevoilor și stilului tău.