Cum alegi cel mai potrivit toc pentru încălțăminte

29 Mai 2017
de catre

Alegerea unui toc poate fi dificilă dacă nu știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când vrei să optezi pentru o anumită pereche de încălțăminte cu toc. Nu îți recomand să porți niște tocuri doar pentru că îți plac, deși câte dintre noi nu facem acest lucru?... Dacă vrei să te simți și confortabil, și în ton cu ocazia pentru care îi porți, îți ofer câteva sfaturi care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii în materie de încălțăminte cu toc. Pe viitor nu îți va mai fi greu să cumperi o pereche de pantofi și nu vei mai pierde ore în șir, neștiind ce să alegi. Vei ști exact ce ai nevoie, având deja asimilate criteriile pe care ți le voi dezvălui în acest articol.

Tocurile trebuie alese în funcție de două criterii majore: silueta persoanei (înălțime și greutate) si ocazia la care vor fi purtate. Înălțimea si grosimea sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să încalți o pereche de încălțăminte cu toc.

Înălțimea tocului

Dacă ești o femeie mică de înălțime, optează pentru tocuri mici și medii, de cel mult 8 cm. Deși femeile scunde cred că, dacă poartă tocuri de peste 8 cm, vor creea iluzia că sunt mai înalte,ceea ce se va obţine va fi, de fapt, un efect de ricoşeu: tocurile înalte vor scoate în evidență faptul că ești scundă.

Femeile cu o înălțime medie sunt cele mai avantajate în alegerea unui toc. Dacă ai o înălțime medie, poți purta lejer orice fel de toc: mic, mediu sau inalt. Sfatul meu însă este să nu porți un toc mai înalt de 12 cm.

Dacă ești o femeie înaltă, atunci îți recomand să porți tocuri medii, de 5-8 cm sau tocuri înalte, de peste 8 cm, pentru un look armonios.

Grosimea tocului

Tocul gros este adecvat atât ținutelor de zi, cât și celor de seară. El oferă susținere și stabilitate, fiind recomandate în special femeilor mai corpolente. Datorită proprietăților de susținere și stabilitate, tocurile groase sunt folosite la confecționarea încălțămintei de iarnă, atunci când avem nevoie să ne sprijinim pe un toc cât mai solid.

Tocul subțire este considerat cel mai elegant dintre tocuri, fiind o alegere perfectă pentru ținutele de seară sau pentru evenimente speciale (nunți, botezuri etc). Încălțămintea cu toc subțire nu este la fel de stabilă și nu are aceeași capacitate de susținere, prin urmare nu ne putem aștepta la un grad sporit de confort.

Tocul cu grosime medie este o alegere frecventă pentru ținutele de zi. El oferă o stabilitate și o susținere mai bune decat cele ale tocului subtire, motiv pentru care alegem des încălțăminte cu toc mediu ca grosime, fiind ușor de purtat de către orice siluetă.

Alegerea unei perechi de încălțăminte potrivite siluetei tale și ocaziei în care doreşti să o porţi nu este o treabă dificilă, dacă ai mereu în vedere aceste dress code-uri. Vei fi uimită cât timp și bani vei salva dacă ai aceste repere clare atunci când vrei să achiziționezi o pereche de pantofi. Cu timpul, toate aceste informații vor fi asimilate și vei ști instinctiv ce tip de încălțăminte să alegi.