9 modele de cizme must have pentru această iarnă

10 Februarie 2018
de catre

Cizmele sunt piesa vestimentară indispensabilă din garderoba sezoanelor reci a fiecărei femei. Pentru a-şi câştiga acolo statutul de accesoriu must have, ele trebuie să îndeplinească simultan câteva condiţii de bază. În primul rând, materialul de fabricaţie e obligatoriu să răspundă unor standarde înalte de calitate, pentru a oferi piciorului, în interiorul lor, condiţii termice şi de confort optime. În al doilea rând, designul lor trebuie să fie suficient de versatil, pentru a permite trecerea, în cursul aceleiaşi zile, de la o ţinută la alta, cu menţinerea aceluiaşi model în ecuaţia outfiturilor succesive. În al treilea rând, tonul cromatic şi detaliile ornamentale trebuie să permită asortarea lor la cât mai multe nunaţe din restul outfitului şi adaptarea lor la cât mai multe stiluri vestimentare. Nu în ultimul rând, natura tocului trebuie să probeze oportunitatea integrării lor în ţinute casual, office, elegante sau de călătorie, pentru a justifica raţiunile achiziţiei.

E dificil desigur ca unul şi acelaşi model de cizme să însumeze toate aceste calităţi la un loc, dar e suficient, pentru a-şi onora statutul de piesă must have a sezoanelor reci, ca fiecare model să întrunească un punctaj cât mai bun la fiecare dintre elementele de reper menţionate. Iată şi câteva modele de cizme selectate de noi, care merită să devină locatari de cinste în garderoba unei fashioniste inteligente şi stilate.

Cizme din piele

Fiecare sezon nou presupune o reorganizare a garderobei, dar există itemuri care nu vor fi niciodată out of style, iar cizmele din piele conduc detaşat în clasamentul lor. Dacă e piele naturală, cu finisare mată sau cu textură lucioasă, ele sunt o garnaţie a calităţii şi a confortului, dar şi o marcă a tendinţelor în vogă. Dacă e piele întoarsă, ele devin o garanţie a rafinamentului şi un puternic indicator de stil. Dacă sunt fără toc, rescriu cu stil, în fiecare sezon, jurnalul unui pas comod şi relaxat. Dacă au toc gros sau platformă, se înscriu imediat în competiţia acerbă pentru cele mai reuşite outfituri casual, office ori smart chic. Iar, dacă au primit gratificaţia pretenţioaselor tocuri stiletto, înseamnă că au bătut la cele mai înalte porţi ale eleganţei şi li s-a deschis cu promptitudine. Dacă vin în culori vii, înseamnă că undeva există outfituri în minimalism cromatic care le cheamă, iar dacă poartă detalii ornamentale din abundenţă, e semn că se îndreaptă spre intriganta familie a ţinutelor rock chic. Indiferent cum ar fi concepute, cizmele din piele sunt semnătura de confirmare a iernii, pe propria-i carte de identitate.

Cizme îmblănite, fără toc

Blana e căptuşirea de dorit pentru cizmele de iarnă care fac faţă cu adevărat îngheţului, iar absenţa tocului e o garanţie în plus a siguranţeui în mers. De aceea, fashionistele înfruntă viforul şi gerul înarmate pe măsură: cu o pereche de cizme îmblănite, cu talpă joasă. Categoria e larg reprezentată şi include atât modele fabricate din piele, cu calapod suplu şi inserţii cochete de blană, cât şi modele consacrate de cizme de zăpadă: celebrele Moon boots, cizme îmblănite integral, sau parţial în exterior şi integral în interior, cizme inspirate de modelul de ski, cizme inspirate de clapari. Ele se asortează foarte bine cu blugi sau colanţi şi neapărat cu pulovere lungi, care depăşesc zona coapselor.

Cizme cu toc gros

O fashionistă care se respectă vrea ca look-urile ei să surprindă chiar şi în zilele geroase, dar e perfect pregătită pentru a nu fi luată prin surprindere de ele. Opţiunea ei va fi uşor de ghicit: e vorba de cizme cu toc gros, un accesoriu absolut necesar în lunile de iarnă, când şi eleganţa, şi confortul îşi dispută cu aceeaşi intensitate dreptul de reprezentare în fiecare outfit. Cizmele cu toc gros admit jeansi în aproape orice variantă, pentru ţinute casual şi se aliniază cu convingere unei ţinute office, fiindcă ştiu din experienţă că o adevărată working girl nu va apărea niciodată la birou nearanjată. Cizmele cu toc gros pot fi în spatele regiei unui scenariu de o simplitate pătrunzătoare: pantaloni cigarette şi o cămaşă de mătase, un blazer, un palton de sezon, adică distribuţia ideală într-un scurt metraj...dspre iarnă.

Cizme stiletto

Sezoanele reci nu exclud outfiturile elegante şi nici ocaziile sau evenimentele care le pun în valoare. Din contră, e vorba de anotimpurile cele mai bogate în prilejuri festive, care trebuie întâmpinate cu o piesă de încălţăminte pe măsură. Acum e momentul ca toate capriciile de sezon să intre în umbră, iar fashionistele curajoase să se îndrepte hotărât spre cea mai elegantă pereche de cizme stiletto din dressing. Tocurile care sfidează zăpada şi ploaia, cu silueta lor cuneiformă s-au ataşat graţios de articolul vestimentar- proprietate personală a iernii şi nu mai e loc de scăpare. Chemarea eleganţei e mult mai puternică decât raţionamentul confortului: cizmele stiletto vor ieşi întotdeauna în câştig, orice s-ar abate asupra garderobei, iar o femeie modernă nu se va lipsi niciodată de ele.

Cizme lungi

Nicio fashionistă nu mai poate face abstracţie de acest model în garderobă. Cizmele lungi şi-au atins momentul de glorie într-un timp relativ scurt şi continuă să se menţină în top. Silueta lor înaltă dă o notă evidentă de senzualitate oricărei ţinute. Ele se asortează excelent cu blugi mulaţi, leggings şi colanţi, rochii şi fuste mini. Sunt accesorii de primă opţiune în outfiturile elegante, au spart codurile vestimentare şi fac senzaţie în stilul office, iar, în ciuda aspectului opulent, stilul casual le-a ademenit dintotdeauna şi le-a plasat cu orgoliu nemăsurat în outfituri smart chic. Cizmele lungi nu mai sunt o alternativă, ci o necesitate, nu constituie o achiziţie, ci prefigurează o investiţie.

Cizme UGG

Când au apărut prima dată, cizmele UGG au dat naştere multor controverse, dar, de atunci, încet şi sigur, cuceresc continuu publicul feminin. De obicei, fashionistele insistă să le considere insuportabile, numai până ajung să le probeze şi descoperă de fapt cât de confortabile sunt. În privinţa lor, designerii au făcut eforturi apreciabile şi la capitolul estetică, dar aspectul practic continuă să primeze. Cu toate acestea, în cizme UGG se poate miza perfect pe ţinute şic, pentru că sunt surprinzător de versatile. Modelele lor sunt disponibile în orice nuanţă şi au design nostim şi practic. Albul, de pildă, o culoare în tendinţe, pe textura lor poate fi elementul central într-o ţinută casual. Cizme UGG albe arată perfect într-un outfit compus dintr-o pereche de colanţi, un top imaculat şi un cardigan supradimensionat. Şi roşul, una dintre nuanţele net favorizate pe catwalk, îşi găseşte casă bună în modelul lor. Cizmele UGG în nuanţe vibrante sunt pata de culoare într-un outfit ce poate include un pulover de iarnă, pantaloni negri, cu talie înaltă şi o jachetă cu guler amplu, asimetric.

Cizme din fâş

Un sezon în care principalul inamic e umezeala trebuie să-şi găsească antidotul potrivit în garderoba fiecărei femei. Designerii s-au gândit la lucrul acesta şi au fabricat din fâş modele de cizme confortabile şi călduroase, cu care orice femeie poate ţine liniştită piept iernii, pentru că e vorba de modele campioane la capitolul impermeabilitate şi care păstrează picioarele uscate şi calde de-a lungul întregii zile. Mai mult, această variantă se combină excelent cu itemuri feminine: un dres mat şi o rochie cu imprimeu floral, în preajma lor, pot înveseli şi cea mai mohorâtă zi de iarnă.

Cizme western

Una dintre opţiunile cele mai nimerite pentru zilele în care frigul şi zăpada devin greu de suportat sunt cizmele de cowboy. Designul lor explică grăitor oportunitatea modelului în sezonul rece: talpa joasă, cu toc minimalist sau mediu, interiorul îmblănit şi călduros, disponibilitatea lor în culori uşor de asortat. Confortabile şi cu design interesant, cizmele western se încadrează perfect în ultimele tendinţe şi rămân un model ideal de încălţăminte, în perioadele reci.

Cizme de cauciuc

După ce au fos ţintuite ani în şir la periferia modei, cizmele de cauciuc şi-au luat revanşa de ani buni şi au cunoscut o revenire spectaculoasă în ultimele sezoane. Materialul lor e o barieră de netrecut în calea precipitaţiilor, iar modelele îmblănite sunt şi mai confortabile. Modelul şi-a făcut loc mai greu în garderoba fashionistelor, dar la prima confruntare cu ploile dârze de toamnă şi-a etalat inegalabilele virtuţi şi şi-a câştigat statutul de must have, în dressing. Sunt însă mai versatile decât par la prima vedere. În ţinute casual, se combină excelent cu blugi, topuri simple şi haine din fâş, iar, în ţinutele smart casual, se asortează uşor cu o cămaşă şi un trench, tot în compania nelipsiţilor blugi. Pot fi purtate şi în ţinute feminine, precum un body şi o fustă în cloş, cu talie înaltă, dar au cutezanţa să intre şi în outfituri rebele: o rochie cu imprimeu alb/negru, dres mat şi o geacă de piele. Nu există scut mai bun în calea umezelii: o pereche de cizme de cauciuc sunt cu adevărat un must have.

Iarna e anotimpul în care toate modelele de cizme în tendinţe aspiră la statutul de must have în garderoba fiecărei femei, dar numai câteva îşi câştigă acolo un loc binemeritat. Iar acelea care izbtesc să o facă, îşi vor asigura pentru multă vreme, cu mândrie, statutul de piesă vestimentară de neînlocuit, atât în apariţiile ei casual, cât şi în prestaţia ei la locul de muncă sau în look-urile de senzaţie ale outfiturilor elegante.