6 modele de cizme şi ghete utile în sezonul rece

21 Ian 2018
de catre

Sezonul rece readuce în prim planul fiecărei garderobe feminine piesele specifice de încălţăminte care oferă maximum de confort termic şi versatilitate, indiferent de situaţiile care impun folosirea lor sau de ţinutele pe care le completează. Din acest punct de vedere, cizmele şi ghetele se detaşează net de alte categorii de încălţăminte, prin caracterul lor utilitar, comod şi practic. Însă tocmai acest trio de virtuţi esenţiale ale lor umbresc frecvent, în opţiunea vestimentară a multor femei, accesul unor modele considerate mai puţin uzuale, în garderoba lor. Dificultăţi accentuate în încercarea de a le adapta outfiturilor obişnuite sau de ocazie, un design ori o textură aparte sau doar o prejudecată alimentată de un renume nefast reprezintă de regulă principalele impedimente care explică nota de reticenţă cu care ele sunt privite adesea. Totuşi, o bună parte dintre aceste modele „tabu” se pot dovedi, la o analiză obiectivă şi atentă, demne de a se constitui într-un must have al fiecărei garderobe. Iată numai câteva exemple:

Cizme de călărie

Cizmele de călărie sunt semnătura de stil a unei adevărate fashioniste în sezonul rece pentru că ele dau o notă îndrăzneaţă outfiturilor ei. Ele dau o notă cool outfiturilor casual chic, întregesc aromios o ţinută office, în zilele ploioase, în fermecătorul stil college, infuzează romantism vestimentar unei ţinute cu influenţe hippie, pot fi elementul de forţă într-o ţinută urban-chic cu care orice fashionistă va face furori în registrul street style, dau unui outfit de ocazie nota obligatorie de nonşalanţă şi alungă monotonia ţinutelor casual din zilele cu precipitaţii abundente. Practic nu există stil vestimentar în care prezenţa lor să nu devină la un moment dat oportună sau indispensabilă. Practicul şi eleganţa s-au pus de acord: cizmele de călărie sunt aliatul lor comun în zilele cănd norii îşi tâlcuiesc povestea pe înţelesul desluşit al fiecărei garderobe.

Cizme cu inserţii de blană

Zilele aprige de iarnă alungă din mintea fashionistelor orice vis vestimentar cu pantofii stiletto favoriţi şi îl înlocuieşte cu dorinţa intensă de a-i substitui cu o pereche de încălţăminte elegantă, dar călduroasă. Aşa ia chip concret nevoia de a îmbogăţi garderoba cu o pereche de cizme care să-şi onoreze până la capăt menirea şi nu e un secret pentru nimeni faptul că celor cu inserţii de blană strategia le reuşeşte cel mai repede şi cel mai bine. Cizmele cu inserţii de blană sunt alternativa fashion plină de stil şi originalitate pe care necesitatea şi moda o contrapun vitregiilor iernii, cu tact câştigător. În cizme din piele întoarsă, cu inserţii de blană, orice femeie devine brusc o apariţie răvăşitoare şi, măcar că e preferabil să nu li se ştirbească dreptul de a rămâne piesa de senzaţie a unui outfit, modelul lor poate fi combinat cu stil şi cu alte haine decorate cu blană.

Cizme UGG

Hulite adesea pentru lipsa unui contur stilat şi ades desemnate ironic drept ucigaşe ale eleganţei,cizmele UGG sunt, alături de ghete şi bocanci, itemul care vine iernii de hac într-un mod prompt şi extrem de eficient: sunt călduroase, confortabile şi versatile, iar ţinutelor casual le pot chiar da o notă extrem de trendy, mai ales după ce şi-au extins diversitatea paletei de culori şi a detaliilor de design. Cizmele UGG se asortează perfect cu rochiile pulover, cu cardigane pufoase sau împletite, cu colanţi, helancă şi un poncho, cu blugi skinny sau boyfriend, cu cojocele călduroase şi geci cu gulere de blană, cu rochiţe casual chic şi dresuri mate şi chiar cu fuste cloş, dacă acestea nu acoperă lungimea cizmelor.

Cizme lungi, peste genunchi

Cizmele peste genunchi sunt accesoriul favorit al femeilor care mizează pe senzualitate. Modelul este într-o continuă ascensiune în fashion, iar perspectiva unui declin e practic inexistentă, spre disperarea rivalelor de sezon, botine sau ghete. Designerii dau an de an interpretări noi trendului lor, pentru că accesoriul este extrem de versatil: îşi încorporează perfect pantaloni mulaţi, susţin excelent, în limitele decenţei, outfiturile cu fuste mini şi accentuează feminitatea pieselor maxi, oversized. Iar în combinaţie cu un palton călduros răsplătesc din belşug îndrăzneala vestimentară a fashionistelor printr-o protecţie de neegalat în faţa urgiei iernii.

Ghete sport aurii

Sunt fără nicio îndoială o adevărată revelaţie a modei ultimelor sezoane şi au revenit constant pe locurile fruntaşe în tendinţele ei. E un model de maxim impact în ţinutele de zi, unde se pot asocia unor piese din cu totul alte registre vestimentare decât cel sport. Fustele midi, rochiile feminine sau extravaganţii pantaloni din piele ţin de multă vreme să afirme faptul că vibrantul model de ghete nu mai este de mult apanajul exclusiv al ţinutelor din sala de sport. Iar miza lor creşte şi mai tare dacă nu vom lăsa să treacă neobservat faptul că permit combinaţii mai mult decât potrivite cu bijuterii maxi şi clutch-uri elegante.

Ghete supraccesorizate

Ideea de confort cu care este de regulă asociată imaginea ghetelor nu trebuie confundată cu cea de monotonie stilistică. Designerii renunţă frecvent la plasarea centrală a şiretului, ca accesoriu de referinţă pe calapodul ghetelor şi îl dublează de fermoare, barete, catarame, ţinte sau alte aplicaţii metalice ori îl înlocuiesc total cu acestea. E vorba de un model de ghete opulent, uşor excentric, evitat uneori din cauza presupusei dificultăţi de a-l adapta outfiturilor obişnuite. În realitate, ele sunt cel mai simplu de asortat, fiindcă, datorită surplusului de ornamente, devin focarul de semnificaţii al outfitului şi necesită discreţie, simplitate şi minimalism în restul ţinutei. Ghetele supraaccesorizate sunt piesa basic a ţinutelor rock chic, vibe de masculinitate al ţinutelor feminine din materiale fluide, punct de plecare pentru ţinutele all color cu pantaloni casual şi element indispensabil în outfiturile de inspiraţie gotică. Garderoba multor femei tânjeşte încă după acest model.

Sezonul actual aduce pentru fiecare femeie provocarea generoasă de a-şi întregi garderoba cu modele de cizme şi ghete în tendinţe, marginalizate adesea din raţiuni nedrepte şi nejustificate. E vorba de modele care îşi cunosc perfect destinaţia şi, fireşte, e vorba aici de femei gata să le pună la încercare destinul. Un lucru rămâne cert: modelele enumerate îşi caută cu ardoare locul în outfiturile fiecărei fashioniste şi promit să-şi onoreze chemarea până la capăt.