5 reguli pentru achiziționarea și purtarea botinelor

03 Martie 2018
de catre

Botinele sunt piesa centrală a garderobei unei femei în timpul sezonului rece. Și la modă, și practice, ele te duc imediat, fără să îți faci griji că nu ai o ținută adecvată, de la birou la cocktail-uri cu prietenii, și vei fi absolut încântată de look-ul tău. Botinele sunt sunt unul dintre cele mai versatile accesorii de iarnă pe care le poți purta în ținute office, casual, zi de zi sau ocazii elegante, dacă știi cum să alegi perechile potrivite. De fapt nu există reguli stricte în ceea ce privește achiziționarea și purtarea botinelor, doar anumite recomandări. Fiecare femeie va experimenta și își va face propriul set de reguli, în funcție de preferințe, gusturi, particularitățile siluetei sale și hainele pe care le are în garderobă. O regulă de la care nu trebuie să te abați niciodată este aceea că trebuie să te simți excelent în botinele pe care le porți și în ținuta per ansamblu. De la această idee să pleci ori de câte ori te pregătești să îți compui un outfit. Avem pentru tine câteva sfaturi în privința achiziționării, purtării și asortării botinelor.

1. Când îți pregătești dulapul de încălțări pentru iarnă și îl aprovizionezi cu botine noi, începe cu o culoare neutră - negru, nude, gri sau bronz. Dacă nu știi ce nuanță neutră să alegi, gândește-te ce culoare porți cel mai des. Dacă în general porți foarte mult negru, începe cu negru. Dacă hainele tale sunt colorate, atunci alege niște botine nude, iar dacă ai haine și negre și colorate, ai nevoie de botine negre, dar și nude. Ține cont și de culoarea părului. De exemplu, pentru femeile blonde sunt indicate botinele nude sau bronz. Merge și negrul, dacă încălțările au un imprimeu colorat sau toc transparent ori nude. Aceste lucruri ajută la menținerea unui echilibru între lumina din partea de sus a corpului (părul blond) și botinele nude sau colorate din partea de jos.

2. Pentru a determina înălțimea tocului botinelor de care ai nevoie, ia în considerare stilul tău de viață, activitățile pe care le practici zilnic cel mai des și hainele pe care le îmbraci cel mai mult. Încălțămintea cu toc înalt este confortabilă pentru toată ziua, dar, dacă alergi mult după copii mici, optează pentru o înălțime mai mică a tocului pentru prima pereche de botine pe care o achiziționezi. Confortul primează și faptul că este nevoie să îți duci la îndeplinire obligațiile zilnice într-o pereche de încălțări care să te ajute în acest sens. Perechea de botine cu toc foarte înalt la care visezi poate fi achiziționată ulterior.

3. Nu cumpăra cele mai ieftine botine. Recomandarea noastră este să cumperi unele de calitate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. De fapt botinele sunt o investiție atât în aspectul tău, dar mai ales în sănătatea și confortul picioarelor tale. În plus, o pereche de încălțări de calitate te va ține mai mult și nu va trebui să cumperi alta în scurt timp. Chiar dacă vei scoate din buzunar o suma ceva mai mare, vei realiza ca a fost o investiție bună pe termen lung.

4. Când îți compui ținuta, lasă botinele la vedere. Scopul este de a le afișa, nu de a le ascunde sub diverse elemente vestimentare. Evită să le acoperi cu diverse țesături (fuste, rochii) sau cu blugi prea lungi. Dacă ai blugii prea lungi, peste botine, îți recomandăm să îi răsucești jos. Nu doar că vei lăsa botinele la vedere, dar vei obține un look trendy și fresh.

5. Pentru a obține un look echilibrat și în tendințe cu o pereche de botine, ai 3 opțiuni: fie le porți cu blugi skinny, fie cu o pereche de colanți sau cu o rochie ori o fustă mini, cu picioarele expuse. Aceste asocieri au un efect vizual de impact, dând impresia de picioare alungite, prin faptul că botinele devin ca o extensie a acestora.

Așa cum spuneam, nu există reguli, ci doar stil propriu pe care ți-l formezi experimentând. O regulă nescrisă, dar recomandată, este să cumperi întotdeauna încălțăminte din magazine avizate, care pun calitatea și interesul clientului pe primul loc. Zappatos te ajută în acest sens punându-ți la dispoziție o varietate de modele de botine de calitate din care tu să le alegi pe cele potrivite stilului și nevoilor tale.