10 modele de pantofi casual mereu la moda

11 Aprilie 2018
de catre

Pantofii casual nu ies niciodată din tendinţele modei. Outfiturile de zi ar fi imposibil de imaginat în absenţa lor. Fashionistele îi găsesc mai feminini decât pantofii sport, dar la fel de comozi. Ei câştigă cel mai uşor puncte la capitolul versatilitate, putând fi purtaţi practic cu orice piesă vestimentară, poate mai puţin cu ţinute elegante de seară, deşi interpretările stilistice ale modei au dovedit, în repetate rânduri, că nu au limite. Iată câteva dintre cele mai îndrăgite modele ale sezonului cald:

Pantofi slip on

Au câştigat inima femeilor de pretutindeni datorită uşurinţei cu care lasă piciorul să alunece în ei: fashionistele evită astfel să piardă timp legând şireturi sau închizând catarame şi fermoare. E vorba deci de modele de pantofi simplu de încălţat, dar mai ales lesne de purtat şi uşor de asortat. Împătimitele modei îşi înnoiesc garderoba, în fiecare sezon, cu acest model must have de încălţăminte şi noi le dăm dreptate: a avea la îndemână o piesă de încălţăminte slip on poate fi salvator în orice situaţie.

Pantofi casual clasici

În mod special în supravehiculatele nuanţe alb şi negru, pantofii casual clasici sunt nelipsiţi din garderoba femeilor care preferă ţinutele conservatoare. Versatilitatea le aduce însă şi votul femeilor care iubesc să fie punctual în tendinţe. În variante monocromatice şi design minimalist, ei pot fi purtaţi şi la birou, dacă sunt confecţionaţi din piele naturală sau piele ecologică de calitate. Cei din material textil sunt prieteni dintotdeauna cu pantalonii sport şi jeansii, fiind modelul cel mai uzual folosit pentru plimbările ocazionale în oraş.

Pantofi casual coloraţi

În nuanţe intense, pantofii casual adaugă o inspirată pată de culoare într-un outfit monocromatic. Ţinutele care includ piese basic, combinaţii de itemuri conservatoare ori salopete au nevoie de ei ca de aer, pentru a revitaliza ansamblul vestimentar. Există şi trucuri suplimentare de stil pentru ca nuanţele lor să fie încă şi mai accentuate, în contextul unui astfel de outfit: o eşarfă, un colier sau chiar un ruj, în identitate cromatică. Efectul este senzaţional, iar fashionistele care zilnic încearcă strategia stau mărturie.

Pantofi casual animal print

Fără nicio îndoială, pantofii casual cu imprimeu animalier sunt cel mai popular model al acestei categorii, element de recunoaştere în ţinutele feminine de inspiraţie normcore. În prezenţa lor, echilibrul cromatic al outfitului se menţine cel mai bine dacă se optează pentru ţinute în culori pastelate sau neutre. O pereche de pantofi casual din imitaţie de piele de reptilă sau cu imprimeu de leopard dă pe loc o notă de senzaţional chiar şi celui mai cuminte outfit, transformându-l într-unul plin de personalitate. Dar ei nu se asociază doar pieselor vestimentare banale, pentru efectul de revival, ci arată bine şi alături de rochii în croi opulent, salopete din denim, haine cu franjuri sau cămăşi de inspiraţie masculină.

Pantofi casual cu perforaţii

Celebrul tipar al pantofilor Oxford a adus cu sine îndrăgitul model brogue: perforaţii ornamentale care apar selectiv numai pe bombeu sau pe feţele laterale ale pantofului, ori integral, pe suprafaţa sa. Pantofii casual şi-au încorporat modelul Oxford, în variante adaptate normelor unui stil lejer, decorându-le textura cu perforaţii elegante, în cel mai pur stil brogue. Rezultatul e un câştig net pentru lumea modei: pantofii casual cu perforaţii dau o notă accentuată de rafinament ţinutelor în care sunt integraţi.

Pantofi casual în culori pastelate

Multă vreme tandemul alb-negru şi-a disputat supremaţia pe textura pantofilor casual şi o bună parte a iubitoarelor de modă nu sunt nici azi vindecate de pandemia clasicului binom cromatic. În ultimii ani însă, in stilul casual, s-au strecurat şi au câştigat teren nuanţele blânde, calde, pe textura pieselor de încălţăminte. Orientarea e explicabilă: asemenea tradiţionalului duo al nonculorilor alb/negru, tonurile pastelate permit uşor asortări dintre cele mai variate, iar, dacă accesoriul e dotat şi cu facilităţi de tip slip on sau cu detalii ornamentale de o eleganţă clasică, rezervată, modelul pantofilor casual devine ideal pentru ţinute office ori chiar outfituri de ocazie.

Pantofi casual metalizaţi

Texturile metalizate sunt o slăbiciune a femeilor care adoră să fie în pas cu moda. Pantofii casual în tonuri aurii sau argintii conferă un plus de stil tuturor ţinutelor de zi şi pot fi un ingredient cheie şi în ţinutele de seară mai puţin formale. O pereche de pantofi casual metalizaţi arată excelent în outfituri feminine şi în combinaţii smart casual. Se pot purta cu itemuri în croi minimalist, cu rochii office, dar şi cu rochii conice mai sofisticate, fără teama de a sacrifica rezultatul final.

Pantofi casual cu toc vienez

Tocul este unul dintre elementele care face trecerea de la stilul casual la stiluri vestimentare cu un anumit standard de eleganţă, dar dacă e foarte mic, pătrat şi ridică la puterea a doua senzaţia de confort a piciorului, atunci avem de-a face cu unul dintre cele mai căutate şi mai exploatate modele de pantofi casual. În funcţie de culoare, design şi natura detaliilor ornamentale, pantofii casual cu toc vienez pot deveni deopotrivă un must have în ţinute office, ca şi în outfituri cu conotaţii smart chic.

Pantofi casual de inspiraţie sport

Deşi pantofii sport în sine sunt o categorie conscarată în stilul casual, desigenrii au dezvoltat şi modele hibrid de încălţăminte, ce reproduc anumite detalii caracteristice tenişilor sau adidaşilor de pildă, dar au şi particularităţi de design prin care se diferenţiază net de prototip. Modelul are un succes răsunător în outfituri chic casual, datorită faptului că aspectul lor derutant dă ţinutelor o savuroasă notă de inedit.

Pantofi casual accesorizaţi excentric

Fasionistele care ţin să-şi transforme fiecare apariţie într-o adevărată declaraţie de stil ştiu cât de importantă este alegerea unui tip de pantofi capabil să dea sau să valideze nota excentrică a unui outfit. Pantofii casual cu franjuri, ţinte, ciucuri şi funde maxi, purtaţi în contexte vestimentare nonconformiste, dau nota autentică de fasion outfitului oricărei femei.

În sezonul cald, fashionistele înlocuiesc mocasinii rigizi, balerinii de un romantism prea dulceag şi tenişii neconvingător feminini cu o piesă mult mai practică şi mai versatilă: pantofi casual confortabili şi în tendinţe. Şi niciodată nu-i prea târziu pentru încă o adeziune la trend...