Sandale Romane / Gladiator

Sandalele romane sunt o piesă de încălţăminte care a extras şi a perpetuat doar nota de strălucire a învingătorilor din originile ei istorice sumbre. Numite şi sandale gladiator, ele au avut o ascensiune fulminantă în ultimul deceniu şi rezistă bine în topul preferinţelor fashionistelor. Sunt un accesoriu extrem de confortabil, ce respiră un aer de extravaganţă.

Sandalele romane se recunosc uşor prin cicatricea de glorie a trecutului: multiple barete şi cureluşe, răsucite în jurul gleznei sau a gambei. Designul lor intrigă, surprinde, fascinează. De dimensiunea baretelor şi de modul în care sunt dispuse depinde impactul pe care acest accesoriu îl va avea în outfitul tău. Sunt de preferat sandale cu barete late, când vrei să dai ţinutei tale un vibe masculin, şi sandale cu barete înguste, mici, filiforme, pentru un look de o feminitate accentuată.

Subestimate în privinţa versatilităţii, sandalele romane au dovedit că pot fi integrate inspirat în ţinute office şi casual, în outfituri de seară sau pentru a configura un look de inspiraţie masculină.

Se ştie că femeile iubesc rochiile, o piesă vestimentară pentru care sandalele romane au şi ele o simpatie declarată: doll, trapezoidală ori A-line, o rochie va arăta întotdeauna perfect în compania lor.

Modele scurte, cu catarame metalice pot fi purtate împreună cu blugi skinny, rochii de pară din poplin sau denim şi tricouri marinăreşti. De asemenea se pot integra în outfituri de succes, alcătuite din cămăşi simple, de culoare deschisă şi pantaloni culotte, fuste plisate şi topuri de plajă sau rochii boho, acompaniate de pălării hippie. Dacă le preferi pe cele cu barete subţiri, însoţeşte-le de piese albe, din denim şi cămăşi masculine în dungi, pentru un look casual chic, în miez de anotimp torid.

Sandalele gladiator din piele întoarsă fac un mix excelent cu pantaloni scurţi din blugi, rochii mini din dantelă albă şi salopete de zi din denim. În variantă cu toc, sandalele gladiator pot fi integrate într-o ţinută glam, alături de o rochie colorată sau pot defini un look perfect pentru birou, lângă o rochie romantică şi un blazer negru. Nu trebuie să evitaţi rochiile cu paiete: alături de sandale gladiator ele pot fi vestimentaţia ideală pentru o petrecere la piscină. Iar, dacă arborezi un stil fan, ai nevoie neaparat de sandale gladiator colorate, prevăzute cu franjuri. De regulă, o rochie cămaşă şi o pălărie pot evoca un outfit de plajă, dar, în prezenţa sandalelor romane, combinaţia poate fi etalată cu succes şi pe terasele posh de la mare.

Sandalele gladiator lungi, care depăşesc linia genunchiului sunt extrem de seducătoare. Ele vor pune excelent în valoare picioarele tale tonifiate într-o rochie cu voal sau într-una maxi, cu print colorat, deschisă numai cât să le facă vizibile.

Sandalele romane par concepute anume pentru a hrăni dragostea femeilor pentru articolele de încălţăminte. Iar dacă cineva îţi hrăneşte un sentiment înseamnă că îl consideră preţios. Într-o pereche de sandale romane vei ştii sigur că ai pus preţul cuvenit pe viitorul tău look. Fiindcă de mult nu se mai îndoieşte nimeni de faptul că designerii vestimentari sunt artişti de mare calibru, dar nicăieri ,ca în designul sandalelor romane, nu vei găsi atâta artă pură îngenuncheată la picioarele feminităţii.