Ghete barbati

Ghetele sunt al doilea articol de încălţăminte după bocanci, care degajă un intens vibe masculin şi spun multe lucruri despre purtător. Independente acum de familia bocancilor, de unde îşi trag originea, ghetele pentru bărbaţi s-au impus pe toate palierele: în lumea sportului, unde mult îndrăgitele partide de fotbal ar fi imposibile în absenţa lor, în sfera armatei, concurând bocancii sau în ţinutele urbane de inspiraţie militară, în stilul casual şi în stilul office, iar, prin modele cu texturi perfect finisate, chiar în ţinutele de ocazie.

Deşi, în mod obişnuit, un bărbat întâmpină sezoanele reci în perechea de ghete favorită, lumea fotbalului le-a făcut indispensabile în toate anotimpurile. Aşa se face că ghetele sunt prezente azi atât pe teren, cât şi în tribune, unde fanii se pot solidariza cu favoriţii lor prin adoptarea unor modele similare de accesorii de inspiraţie urbană, în pofida caniculei.

Ghetele sunt o piesă vestimentară de maxim confort, rezistentă şi durabilă, practică şi versatilă, pe care moda nciunui sezon nu o va scoate din joc. Ele reprezintă perechea de încălţăminte vital necesară din garderoba unui bărbat. Spiritul lui practic, logic şi axat pe principii de funcţionalitate şi eficienţă va fi oricând satisfăcut de virtuţile lor. Calapodul lor permite poziţionarea corectă şi confortabilă a labei piciorului, dar aspectul exterior specific modelului a diminuat subtil masivitatea şi rigiditatea din tiparele bocancilor prin bombeul vag plat şi o amplitudine mai mare a căputei. Înălţimea carâmbilor e medie, perfectă pentru a susţine glezna şi numai în modele speciale urcă uşor spre gambă, pentru un plus de suport. Talpa exterioară e de obicei din cauciuc sau poliuretan compact, rezistentă la uzură şi capabilă să prevină accidente prin străpungere sau tăiere. Lăţimea generoasă a bombeului unei ghete pentru bărbaţi are şi ea un grad accentuat de rezistenţă, pentru a amortiza impactul căderii unor obiecte grele pe picior. Marginile unei ghete sunt de regulă căptuşite suplimentar, pentru un confort sporit, iar partea posterioară e prevăzută cu o întăritură specială, pentru fixarea călcâiului. De asemenea, căptuşeala interioară e confecţionată din materiale rezistente la uzură, călduroase, capabile să împiedice transpiraţia piciorului fără a-i sugruma respiraţia.

În moda masculină s-au impus trei categorii fundamentale de ghete. E vorba în primul rând de ghetele victoriene, cu corp compact şi elastice laterale, care facilitează manevrele de încălţare şi descălţare. În categoria a doua includem modelele uzuale din piele, cu şiret, foarte multe îmblănite în interior. Aici intră şi modelele cu cusături ornamentale şi imprimeuri supranumite brogue. Fireşte, triada include şi categoria ghetelor speciale de trekking sau de expediţie, concepute anume pentru ca visul de explorare din inima fiecărui bărbat să-şi găsească în pasul lui ferm şi îndrăzneţ un loial tovarăş de victorie şi de câştig.

De obicei, în stilul urban, un bărbat va opta pentru modele de ghete simple, minimaliste, care se potrivesc perfect şi la indispensabilul costum supranumit uniforma office, dar şi la o ţinută casual, de tip blugi şi cămaşă. Nenumărate modele de ghete sunt însă disponibile azi pentru toate gusturile, perfect adaptate cromatic şi ca aspect nevoilor masculine şi tendinţelor în vogă ale modei.

Bărbatul din tine ştie că există acum un accesoriu pentru care a pleca e verbul favorit. Oricând şi oricât de departe te poartă visurile, o pereche nouă de ghete va fi mereu gata de drum. Tu eşti gata să-i dai şansa de a te însoţi?