Bocanci barbati

Bocancii sunt piesa vestimentară-camarad a bărbaţilor de pretutindeni. Garderoba unui bărbat e de neconceput fără acest obiect de încălţăminte realizat în linii robste, tipic masculine. Bocancii sunt accesoriul cu care fiecare bărbat ştie că poate face faţă cu brio manifestărilor sezoniere lipsite de indulgenţe termice. Fiindcă numai în bocanci se poate petrece în siguranţă mult râvnitul timp outdoor, indiferent dacă e vorba de ieşiri în oraş sau de aventuri la munte, cu gust de explorare şi escaladă. În bocancii potriviţi, drumeţiile lungi devin savuroase, iar călătorul viguros ar putea uita că duce în spinare şi un rucsac greu. Ei protejează piciorul pe terenuri accidentate şi ştiu toate secretele unei căţărări perfecte sau ale hikingului în zone înzăpezite. Dar n-au uitat nici de sofisticatul stil urban, iar, în consecinţă, şi-au adaptat perfect tiparele la nevoile citadine şi la pretenţiile modei.

Arhitectura bocancilor permite fiecărui bărbat să-şi atingă cu succes cel mai îndrăzneţ vis. Aspectul practic, calitatea, confortul, rezistenţa, fiabilitatea, impermeabilitatea, aderenţa şi, pe deasupra, doza nelipsită de design în trend a modelelor îi fac irezistibili şi mereu oportuni. Cheia succesului lor stă în particularităţile de conformaţie. De obicei, bocancii sunt fabricaţi din piele naturală, pentru că aceasta are excelente calităţi funcţionale şi estetice în acelaşi timp. Pielea de calitate superioară este elastică, rezistentă la uzură şi intemperii şi în acelaşi timp împiedică transpiraţia piciorului, fiind arma de sub camuflaj împotriva mirosurilor neplăcute. Există însă şi materiale sintetice speciale de producţie, cu rezistenţă chiar mai crescută decât pielea, la umezeală. Înlocuitorii simpli de piele netedă sau întoarsă precum poliuretanul, cunoscuţi şi sub denumirea de piele ecologică sunt cea de-a treia alternativă de producţie în tendinţe pentru acest model de încălţăminte.

O altă calitate nativă a bocancilor este aderenţa. Ea se datorează tălpii flexibile, din cauciuc gros şi rezistent şi striaţiilor perpendiculare marcate adânc pe ea, în aşa fel încât pasul să adere perfect la suprafaţa de contact, chiar dacă e una stâncoasă şi glisantă.

Pe lângă funcţionalitatea lor impecabilă, confortul este unul dintre marile atuuri ale bocancilor. Este vorba atât de confortul termic, cât şi de cel al poziţiei piciorului în ei. Mediul lor intern e căptuşit cu blană sau cu material textil pufos, limba face corp comun cu ei, pentru a se evita pătrunderea apei, fiind integrată cu ajutorul unei structuri în clini. În acelaşi timp carâmbii sunt de 14-20 cm, concepuţi anume pentru a oferi susţinere şi stabilitate gambei şi gleznei, iar, la unele modele, ei includ o membrană specială pentru impermeabilizare chiar şi în condiţii extreme.

Textura bocancilor depinde mult de funcţionalitatea modelului. Pentru stilul urban, vor fi preferate texturi netede şi lucioase, frumos finisate, linii mai suple de fabricaţie sau texturi full grain de obicei potrivite pentru ţinutele elegante sau de birou. Există şi modele prevăzute cu nişte cusături speciale, care marchează diferite secţiuni şi texturi. De regulă bocancii sunt alegerea perfectă pentru bărbaţii care vor să fie în tendinţe oricând, fără prea mult efort. În perioadele reci, ei sunt accesoriul de top în stilul casual, fiindcă liniile robuste îi fac încălţămintea perfectă pentru blugi, pulover şi fâş.

Dincolo de orice stil vestimentar, bocancii sunt un articol esenţial în dulapul de încălţăminte al fiecărui bărbat. Din ei purcede întotdeauna pasul lui învingător spre înălţimi. De orice fel.