Chelsea un model de ghete comode şi cochete

25 Martie 2018
de catre

Uneori vremea poate deveni atât de neînduplecată, încât stinge orice apetenţă pentru vreo activitate outdoor: acesta este momentul în care o femeie are nevoie de impulsul potrivit pentru a-şi înnoi puterea de a o înfrunta. El trebuie să fie deopotrivă o chemare a eleganţei şi o asigurare fermă a confortului şi a practicabilităţii. Ghetele Chelsea sunt piesa vestimentară care le întruneşte armonios şi care poate motiva în modul cel mai inspirat o femeie, pentru ca ea să-şi redobândească încrederea în succesul proiectelor de moment sau de viitor. Ghetele Chelsea sunt călduroase, fără a fi voluminoase, sunt comode şi actuale, au un aspect aparte, care emană distincţie, sunt practice, elegante, au o alură de încălţăminte slip on, care şi-a renegat tiparul origibar, înnobilându-l. Ghetele slip on sunt un amestec ideal de pantofi, cizme şi botine, care, din raţiuni de modestie şi obiectiviate, a conchis să reprezinte o categorie de încălţăminte căreia nicicând meritele nu i s-au afirmat pe deplin.

Scurt istoric al ghetelor Chelsea

Faima ghetelor Chelsea se trage de la primul model. Tradiţia lor e demnă de regia unui scenariu de film. Modelul primar a fost conceput chair de designerul reginei Victoria, special pentru aceasta. Istoria lor include aşadar un nume de rezonanţă. Autorul lor se mândrea public cu faptul că regina le poartă zilnic, iar faptul acesta probează valoarea indiscutabilă a modelului. Modelul a fost la început proiectat sprea a sluji ca accesoriu confortabil şi elegant în parcurgerea, pe jos, a unor distanţe considerabile. Apoi a devenit, curios, un accesoriu preferat de practicanţii sportului ecvestru, dar a fost larg exploatat şi de vilegiaturişti. Deşi, în mod obişnuit, sunt cunoscute şi sub denumirea de ghete victoriene, explicaţia numelui care a făcut celebra piesa se datorează districtului din vestul Londrei, Chelsea, unde modelul s-a generalizat şi s-a impus după ce a fost multă vreme purtat de un grup de artişti în vogă şi de adepţii lor, la mijlocul secolului trecut, pe una dintre magistralele care traversează regiunea.

Particularități

Ghetele Chelsea au particularităţi de design care le fac inconfundabile. Şiretul, marcă anatomică a ghetelor în general a fost exceptat, iar locul lui e luat de două elastice relativ ample, plasate pe părţile laterale, în dreptul gleznelor, dar a căror margine nu atinge talpa. Înălţimea carâmbului ajunge la nivelul gleznei, iar vârful lor poate fi rotunjit sau chiar ascuţit. Modelul iniţial a fost cel de încălţăminte cu talpa joasă şi toc minimalist, dar ulterior au fost lansate şi modele cu toc. Piesea e de obicei confecţionată din piele naturală, cu finisaj neted şi aspect sobru şi distins. Nota minimalistă a modelului a suferit reinterpretări creative, în care elasticele sunt însoţite şi de alte detalii ornamentale: şireturi, fermoare, catarame. Ele sunt încălţămintea favorită a minionelor cu picioare subţiri, întrucât creează mai mult volum în zona gleznelor şi a gambelor, echilibrând ţinuta.

Cu ce se asortează ghetele Chelsea?

E cunoscut faptul că englezii obişnuiesc să includă ghetele Chelsea în outfituri college, preppy sau casual, dar, pusă la încercare, versatilitatea lor va ţine morţiş să dovedească faptul că, deşi subtil masculinizate prin design, ele rămân demne de a însoţi cu succes şi ţinute pur feminine, din care nu pot lipsi rochii sau fuste.

Ghetele Chelsea se simt în elementul lor alături de itemuri specific englezeşti, precum trenciul şi o eşarfă în carouri, la care se poate adăuga creativ un articol neaşteptat, care să surprindă, precum pantalonii de piele şi un sacou înflorat. Pentru femeile care îşi doresc să menţină stilul urban, sport-casual, dar nici să nu le îngheţe picioarele în sezonul rece, ghetele Chelsea sunt perechea de încălţăminte care ţine de cald în apariţii cool. Sunt suficienţi jeansii favoriti şi un pulover supradimensionat, iar, dacă se doreşte mai mult, o pereche de pantaloni în croi slim şi un crop top călduros vor arăta excelent alături de ele. Specialiştii în modă dau asigurări că Ghetele Chelsea funcţionează excelent şi cu boyjriend cu manşeta suflecată, iar, într-o ţinută dominată de o salopetă de blugi alături de un pulover de sezon, ele sunt exact doza de prospeţime necesară.

Ghetele Chelsea pot fi protagonişti de neînlocuit în ţinutele all black, iar într-o nuanţă în trend, vor sparge extrem de inspirat monotonia cromatică a outfitului. Cu ghetele Chelsea se rezolvă uşor dilemele stilistice: blugii obişnuiţi, un cardigan larg şi o geacă de piele se pun repede laolaltă pentru un look în trend care va da impresia că a fost îndelung configurat în prealabil.

Ghetele Chelsea şi-au câştigat renumele în outfituri preppy, dar îşi pot dovedi măiestria şi în compania ţinutelor feminine. O rochie scurtă cu imprimeu floral, un outfit boho, cu influenţe casual, o rochie slip, o helancă şi o fustă cu despicătură sau deux pieces-uri în nuanţe pastelate, pentru un vibe actual, le pot fi oricând ţinute de companie pentru un look fără cusur.

Ghetele chelsea sunt recunoscute pentru silueta lor suplă, sobră, distinsă şi elegantă, dar pot lua şi înfăţişări mai puţin obişnuite, precum modele cu paiete, în culori de vibrante. Se poate miza pe orice nuanţă a lor, oricât de intensă, dacă se păstrează restul outfitului simplu sau li se poate adăuga chiar şi un item cu print, cu condiţia să se echilibreze ţinuta printr-un element de legătură în nuanţe cuminţi- un item de sezon precum haina de blană albă, de pildă.

Când timpul instabil al sezoanele reci spulberă entuziasmul fashionistelor, ghetele Chelsea vor fi capabile să-i facă faţă. Cu o maletă albă, o pereche de blugi negri, completată de o jachetă din denim sau un ecou oversized şi ghete victoriene, orice femeie va avea parte de întreg sprijinul confortului în faţa vremii. Iar, pentru un look fancy, se poate plusa: o rochie înflorată şi o pereche de ghete într-o nuanţă dark sau o pereche de pantaloni mulaţi, o bluză de sezon şi o jachetă bomber cu finisare lucioasă împreuna cu ghete Chelsea alb-negru- iată modul stylish şi sigur în care se poate combate instabilitatea vremii.

În ţinutele de birou, puţine sunt piesele de încălţăminte mai inspirat integrabile în normele codurilor vestimentare decât botinele Chelsea. Un sacou de inspiraţie masculină, o cămaşă în carouri şi o pereche de pantaloni în croi office sunt ingrediente agreate oriunde, de orice cod vestimentar.

O ţinută în stil retro nu are nevoie decât de două elemente pentru a întâmpina o zi relaxantă sau un party: o rochie mini A line şi botine Chelsea. Cu siguranţă efectul va fi dublat, dacă se optează pentru piese din piele întoarsă, mai ales dacă acestea corespund nuanţelor din paleta cromatică a toamnei. De regulă va mai fi nevoie de un singur element, pentru a adapta impecabil outfitul la condiţiile meteo de sezon: o pereche de dresuri opace. La rândul ei, o rochie midi în A va primi instantaneu influenţe grunge, dacă i se va alătura unei perechi de ghete Chelsea. Tot ele pot fi protagoniste de neuitat şi într-un look tineresc, unde oricând e posibilă o reinterpretare jucăuşă a clasicului animal print într-o rochie-trapez în nuanţe vibrante şi o pereche de botine Chelsea- look-ul ideal pentru un party şcolăresc.

Botinele Chelsea au pătruns elegant, dar convins şi în lumea franjurilor ce reuşeşte de ani buni să se menţină în tendinţe. Ele pot valorifica excelent specificul etno al poncho-urilor cu franjuri pentru un look perfect tip urban cowgirl, pentru un outfit care, în prezenşa lor, evită excelent acuzaţia de clişeu vestimentar desprins dintr-un western.

Se ştie că blugii cu talie înaltă sunt perfecţi pentru sezonul rece. Iar, dacă se include în ecuaţie o pereche de ghete Chelsea şi formula se completează cu o călduroasă parka, orice femeie va realiza că vremea urâtă nu trebuie să fie niciodată un impediment în calea unui outfit în tendinţe. Iar epopeea pe care o scriu botinele Chelsea alături de blugi nu se opreşte aici. Pentru un look de un rafinament nonşalant, li se pot alătura un trench şi o pereche de blugi rupţi, pentru a nu mai vorbi de faptul că binecunoscuţii girlfriend jeans, care se termină deasupra gleznei, adică exact acolo de unde începe cealaltă poveste, sunt fraţi de cruce cu celebrul model de ghete. Ele se pliază perfect pe stilul relaxat şi nepretenţios al acestui model de jeans. Pe de altă parte, alături de rochia cămaşă, ghetele victoriene sunt capabile să construiască instant o ţinută, fără niciun alt item vestimentar în plus. O amiciţie declarată şi recunoscută de multă vreme au ghetele victoriene şi cu vesta lungă, un alt item deosebit de rafinat. Într-un outfit puţin mai sofisticat, ele o însoţesc cu mândrie, alături de o pereche de pantaloni mulaţi şi o maletă.

Câteodată o toamnă plăcută e complet interzisă şi atunci e nevoie de un articol vestimentar simbol al stilului, care să ridice moralul. Ghetele Chelsea pot face minuni în astfel de zile. Într-o ţinută casual, ele se pot asocia cu blugi coozi, o cămaşă albă şi o capă. Pentru un outfit elegant, se poate recurge la un deux-pieces, format din capă şi fustă şi condimentat de texturi rebele precum pielea şi de nuanţe puternice.

În sezoanele reci, starea vremii este cel mai puternic imbold care împinge fashionistele şi designerii să găsească soluţii stilate şi călduroase pentru a-i face faţă. Pentru femeia modernă, singurul remediu acceptabil împotriva frigului e un articol vestimentar stilat Numai într-o ţinută impecabilă ea se simte capabilă să înfrunte vitregiile vremii. Ghetele Chelsea sun piesa vestimetară care se califică meritat la acest nivel, fiindcă ea aprţine celui mai confortabil şi rafinat arsenal al modei.