Ce pantofi se poartă în toamna 2017

25 Septembrie 2017
de catre

Sezonul rece este aproape, iar ploaia și vremea rece ne pot lua oricând prin surprindere, motiv pentru care avem nevoie urgent să ne facem o listă cu perechile de pantofi de care avem nevoie. Garderoba se cere reorganizată la sfârșit de sezon cald pentru a face loc elementelor vestimentare de toamnă. Înainte de a căuta prin magazine pantofii mult doriți este nevoie să știm care sunt tendințele sezonului toamnă-iarnă 2017, ce modele sunt în vogă și care s-ar potrivi necesitățile noastre. Noi am făcut o listă cu principalele trenduri în materie de pantofi după care poți să te ghidezi în alegerile tale.

Pantofi cu talpă ortopedică

Pantofii cu talpă ortopedică, un amestec între confort și eleganță, sunt preferații femeilor. Se deosebesc de pantofii obișnuiți prin capacitatea de a menține talpa piciorului într-o poziție optimă, sănătoasă pentru picioare și coloană, putând astfel să prevină probleme de natură medicală sau chiar să le amelioreze pe cele existente. Toamna aceasta sunt printre cei mai purtați pantofi datorita versatilității lor Pot fi încadrați într-o gamă largă de outfituri. Se integrează perfect în stilul vestimentar office, în cel boho chic, cel urban, casual, dar și în cel elegant.

Pantofi cu toc gros

Pantofii cu toc gros sunt accesoriul de nelipsit al femeii contemporane. În acest sezon tocul este proeminent, sugerând siguranță și echilibru succes și ambiție. Îl regăsim în diverse forme geometrice, conic sau bloc, cu contur de prismă, rotunjit sau cilindric, mic, mediu sau înalt, însoțit de un vârf rotunjit, dar cel mai în vogă anul acesta este asocierea cu vârful ascuțit. Expresie a feminității și a vigorii, pantofii cu toc gros pot fi purtați cu succes în condiții meteo umede și răcoroase, în ținute office, casual, smart, elegante, de zi sau de seară.

Pantofi cu toc mic

Dintotdeauna pantofii cu toc înalt au fost preferații a femeilor, însă ei nu sunt cea mai comodă opțiune. O femeie poate fi elegantă și într-o pereche de pantofi cu toc mic, care îi dau confort și fiabilitate în mers. Pot fi cu ușurință integrați în ținute office, casual sau de ocazie. Regăsim diverse tipuri de tocuri mici, precum pump, kitten sau bloc. Pantofii cu toc mic avantajează orice tip de siluetă. Minionele, fie ele corpolente sau slabe, pot recurge la ei fără complexe. Pentru femeile înalte sau foarte înalte, pantofii cu toc mic sunt cea mai potrivită soluţie pentru a reduce din aparenţa de excedent de înălţime. De asemenea, pantofii cu toc mic avantajează orice tip de glezne, groase sau subţiri.

Pantofi cu platformă

Femeile pasionate de tocuri tocuri nu mai sunt nevoite toamna aceasta să renunţe la obsesia lor, iar cele care pun mare preț pe sănătatea picioarelor lor nu mai trebuie să-şi reprime bucuria de a arăta mai înalte şi mai suple. Modelaţi în piele naturală, în piele întoarsă, în varianta ecologică atât de în vogă, dar şi în catifea sau piele lăcuită, pantofii cu platformă joasă, medie, înaltă sau dublată de toc pot fi purtaţi oricând, pentru că există în variante care se pot adapta şi zilelor friguroase, şi celor caniculare. Pot fi purtați atât la shopping, cât şi la birou, la ieşiri în oraş, dar şi la evenimente speciale. Pantofii cu platformă se adaptează excelent atât ţinutelor de zi, cât şi celor de party sau de birou. Modelul creepers, un amestec de urban şi masculin, se bucură de o mare popularitate în rândul fashionistelor.

Pantofi Oxford

Pantofii Oxford de damă, inspirați din moda masculină, sunt cea mai lejeră opțiune pentru toamnă. Îi regăsim în culorile consacrate, negru, maro, bleumarin sau nuanțe nude, însă designerii ne-au pregătit și interpretări creative, care includ variante bicromatice sau multicolore, cu imprimeuri sau printuri florale. Pantofii Oxford sunt un element indispensabil pentru ținutele retro, office, smart, casual, boeme sau girlie. Poate cea mai populară asociere este cea cu blugi și geacă de piele, dar merg la fel de bine purtați și la o fustă plisată, o rochie mini cu imprimeu geometric, o bluză din dantelă sau un top colorat.

Pantofi Stiletto

Pantofii Stiletto român și în această toamnă piesa de rezistență a garderobei oricărei femei. Ei ocupă un spațiu privilegiat în dulapul cu încălțăminte și așteaptă cuminți ocaziile elegante la care să fie purtați cu grație. Fără îndoială, tocul cui e cheia succesului unei femei. Efectul de alungire şi de subţiere a piciorului, sinonime în orice vreme cu feminitatea, eleganţa şi rafinamentul, constituie mesajul pe care o pereche de stiletto îl transmite de oriunde. Pe lângă ocaziile elegante care impun purtarea unei perechi de pantofi cu toc cui, stiletto mai pot fi incluși în ținute office cu look elegant sau în ținute smart casual, alături de o pereche de jeanși.

Pantofi sport

Adidaşii sau tenişii sunt printre cele mai comode, confortabile şi versatile piese de încălţăminte din garderoba feminină și în această toamnă. Încălțămintea sport nu se mai adresează exclusiv activităților sportive, ci are o paletă largă de întrebuințări. Poate fi inclusă în ținute chic, unde dă un aer relaxat de încredere și bucurie, în ținute casual, alături de blugi, cămăși, pulovere, dar și la birou, acolo unde regulile nu sunt foarte stricte.